Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je juist in de winter naar het strand moet gaan

snow-on-sand-dune-at-north-sea-coast.jpg

Heerlijk, in de zomer met 25 graden op het strand liggen. Nu alweer zin in zomer! Maar het is ook lekker om in het winter even je hoofd leeg te maken en uit te waaien. Margriet zet een aantal redenen voor je op een rijtje mét plaatsen waar je naartoe wilt.

Margriet samen met Zoover

 1. Het is rustig
  In de zomer is het zoeken naar een plekje tussen alle handdoeken en bedjes. Zo vroeg mogelijk naar het strand rijden om een parkeerplaats te krijgen. In de winter hoef je je hier niet druk over te maken. Je kan heerlijk wanneer je zelf wilt van huis vertrekken en het is lekker rustig op het strand, bijvoorbeeld in Egmond aan Zee. Ook fijn om een nachtje naartoe te gaan in Hotel Zuiderduin.
 2. Heerlijk je hoofd leeg maken tijdens een strandwandeling
  De winter is het seizoen van gezelligheid, feestdagen, kaarsjes, misschien wel sneeuw en vooral lekker warm binnen en samen zijn. Maar soms heb je ook wel even zin om alleen even tot rust te komen. Op het strand heb je tijd om even je hoofd lekker leeg te maken én je krijgt ook nog een goede dosis lichaamsbeweging. Langer dan een dagje? Ga naar Bergen aan Zee en verblijf in Hotel Blooming.
 3. Opwarmen in een strandtent
  Tijdens het winterseizoen gaan veel strandtenten dicht, maar er blijven er ook heel veel open! Geen koud drankje in de zon maar een heerlijke kom warme chocolademelk binnen om op te warmen. Ga lekker naar Scheveningen, daar is genoeg open. En als je er toch bent, waarom maak je er niet meteen een weekendje van in Hotel Boulevard Scheveningen?
 4. Je hond kan mee
  In de zomer mogen honden vaak niet mee naar het strand vanwege de drukte. In de winter kun je je viervoeter meenemen voor een stevige wandeling aan zee. Zo komen jij en je hond heerlijk voldaan thuis na een dagje strand. Of misschien na een midweekje op Texel? In Hogenboom Appartementencomplex Bosch en Zee.
 5. Hoge golven
  Watersporters zijn gek op winter! In de zomer kunnen sporters niet dagelijks het water omdat het vaker windstil is. Heerlijk om te bekijken of zelf een sprong in het diepe te nemen en een les te nemen in wind- of kitesurfen. Tip: ook de wind leent zich goed voor vliegeren met je (klein)kinderen. Ga naar Makkum en ontdek de watersporten op het IJsselmeer. Te ver voor één dagje? Hoteltip: Strandhotel Vigilante.

Zin gekregen om een dagje of weekendje naar het strand te gaan? Ga naar www.zoover.nl voor meer vakantieinspiratie!

Ook interessant