Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je elke dag een banaan zou moeten eten

banaan.jpg

Bananen staan nogal eens in een slecht daglicht, omdat ze veel calorieën en koolhydraten bevatten. Hartstikke onterecht, want bananen behoren tot de gezondste fruitsoorten die er maar zijn.

Nieuwsgierig waarom? Wij zetten de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rij.

Goed voor je bloeddruk

Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Kalium helpt ook nog eens bij het verlagen van je bloeddruk, waardoor je minder kans loopt op hart- en vaatziekten.

Sterke botten

Naast kalium bevatten bananen ook magnesium. Deze twee stoffen zorgen er samen voor dat je sterke botten krijgt.

Betere spijsvertering

Mocht je spijsvertering niet helemaal lekker gaan, dan is een banaan je redding. Eén banaan bevat namelijk twaalf procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

Goed voor je weerstand

Bananen zijn een bron van vitamine B6: één banaan is goed voor veertig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. En laat deze vitamine nou nét belangrijk zijn voor je weerstand.

Je wordt er gelukkig van

Bananen bevatten tryptofaan, dat onmisbaar is voor de aanmaak van serotonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel krijgt.

Helpt tegen brandend maagzuur

Mocht je last hebben van brandend maagzuur, dan kan het helpen om regelmatig een banaan te eten. Bananen helpen namelijk om brandend maagzuur te neutraliseren en zo een maagzweer te voorkomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Foto | iStock

Ook interessant