Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je de schil van een avocado altijd eerst moet wassen

avocado-wassen.jpg

Een avocado eet je zonder schil. Het lijkt dus overbodig om de buitenkant eerst te wassen. Toch kun je dit beter wel doen…

De schil kan namelijk bacteriën bevatten die tijdens het snijden in de vrucht kunnen belanden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse FDA (The Food and Drug Administration).

Salmonella en listeria

De FDA ontdekte zowel salmonella als listeria op de schillen van avocado’s. De FDA vond de beide ziekteverwekkers op 18 procent, dus bijna een op de vijf, van de in totaal 1615 genomen monsters terug.

Zélfs na schillen

Door de avocado van zijn schil ontdoen, voorkom je niet dat je de bacteriën binnenkrijgt, aldus de FDA. Wanneer je een avocado doormidden snijdt, gaat je mes eerst door de schil heen en daarna door het vruchtvlees. Hierdoor kun je de bacteriën die op de schil zitten evengoed binnenkrijgen.

Goed schrobben

Verklein de kans op salmonella en listeria door de schil van de avocado schoon te maken met water en een borsteltje. Droog vervolgens af met keukenpapier. Zo weet je in elk geval zeker dat er geen bacteriën meer op je avocado zitten!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro.co.uk
Foto | iStock

Ook interessant