null Beeld

Waarom het verstandig is om nu je nagels korter te knippen

Om de kans op besmetting door het coronavirus te verkleinen moet je je handen vaak wassen, dat hoeven we je inmiddels écht niet meer te vertellen. Maar hoe zit dat met je nagels? Die blijk je het beste zo kort mogelijk te kunnen knippen.

Onder lange nagels kunnen allemaal bacteriën en virussen verstopt zitten, die niet verdwijnen wanneer jij je handen wast. Dat zegt een Australische verpleegkundige in een populaire Facebookpost.

Test

Voor mensen die in de gezondheidszorg of horeca werken is het vaak al een standaard regel om de nagels kort te houden, maar veel anderen staan er niet zo bij stil. We vinden lange nagels vaak mooi en sierlijk, maar echt hygiënisch blijkt het dus niet te zijn. De Australische verpleegkundige zegt dat het makkelijk is om te testen of jouw nagels kort genoeg zijn. Dat doe je door je vingertop tegen de huid van je andere pols te drukken. Voel je je nagel voordat je je vingertop op de huid voelt? Dan zijn ze eigenlijk nog te lang, en moet je je nagels dus knippen.

Lees ook: Zó veel van je favoriete liedje moet je zingen tijdens het handen wassen

Nagelbijten

Waarom dat zo belangrijk is? Je blijkt je handen niet goed te kunnen wassen wanneer je nagels te lang zijn. Tijdens het inzepen komt er niet voldoende zeep op je vingertoppen door de lange nagels, waardoor er dus extra bacteriën en vuil blijven zitten. Al dat wassen tegen het coronavirus zou dan dus minder nuttig kunnen zijn, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast lokken lange nagels eerder uit tot nagelbijten, en ook dat zorgt ervoor dat je meer kans hebt om het virus op te lopen. Als je door het bijten het virus in je mond krijgt, kun je namelijk besmet raken.

Ringen

Ze begrijpt ook dat veel mensen graag lange nagels hebben, maar tijdens deze pandemie moet hygiëne toch echt even voorop staan volgens de zorgmedewerker. Voor een paar maanden is het dus éxtra belangrijk om je nagels regelmatig te knippen. In de reacties onder de post raden mensen ook aan om trouwringen en verlovingsringen af te doen, want ook die kunnen het wassen van je handen een stuk moeilijker en minder effectief maken.

null Beeld

Meer lezen over het coronavirus? In de nieuwe Margriet vind je alles wat je erover wilt weten: van het laatste nieuws tot mooie initiatieven en cijfers. Margriet 14 ligt nu in de winkel, maar je kunt 'm ook hier online bestellen. Je krijgt 'm gratis thuisbezorgd!

Bron | Metro UK

Beeld | iStock

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden