Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom hardlopen in de regen zo leuk is

hardlopenregen.jpg

Vind je regen een goede reden om het hardlopen even te laten voor wat het is? Dan zijn hier vijf redenen om juist wél je sneakers aan te trekken en dat rondje te doen!

1. Regen zuivert de lucht

Zo zou regen onzuiverheden en vervuilende stoffen als kooldioxide uit de lucht verwijderen. Deze stoffen lossen namelijk beter in water op dan in zuurstof, meldt nina.be. Als het regent blijven de zuurstofmoleculen in de lucht, maar die van vervuilende stoffen niet. De concentratie van zuurstof neemt dus toe. Heerlijk toch?

2. Verkoelend

Dat je het warm krijgt van hardlopen, is bekend. Maar als je in de regen loopt, heb je toch iets minder last van een verhit hoofd, want regen werkt juist heerlijk verkoelend.

3. Lekker alleen hardlopen

Wat is het lekker rustig op straat. Want er zijn veel mooiweerhardlopers die de regen als mooi excuus zien om niet te gaan hardlopen. Dus geniet van de rust en de ruimte. Wedden dat je minstens een goedkeurende blik van een mede-regenhardloper krijgt die respect heeft omdat jij wel de regen trotseert?

4. Trots

Ook al kom je doorweekt thuis, je voelt je vast en zeker trots op jezelf dat je het toch maar mooi hebt gedaan. Dat je de regen niet als smoesje gebruikt om niet te gaan. Dat je er niet voor hebt gekozen om op de bank te hangen met iets lekkers, maar dat je juist calorieën hebt verbrand! Wat een doorzettingsvermogen!

5. Ontspan

En als kers op de taart: neem een warme douche, trek je heerlijk zachte joggingbroek aan, en geniet van een heerlijke kop warme thee. Als dat geen voldaan gevoel geeft…

Extra tips

Ook al zitten er veel voordelen aan het hardlopen in de regen, er is ook aan aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg dat je zo snel mogelijk je natte kleding uittrekt, want door de natte kleding koel je snel af.
  • Doe je natte schoenen niet in de wasdroger en leg ze ook niet op de verwarming, want dan kunnen stiksels en lijm loslaten. Je kunt beter meteen na het hardlopen kranten in je schoenen stoppen om het vocht te absorberen. Als de krantenproppen nat zijn, doe er dan zo snel mogelijk nieuwe kranten in, net zolang totdat de proppen droog blijven.

Bronnen: Nina.be, Runnersweb

Lees ook: ‘Hartverwarmend: stel van 80 jaar rent marathons

Ook interessant