Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom vrouwen twee keer zo snel rimpels krijgen als mannen

rimpels-mannen-vrouwen-margriet.jpg

Op een zeker moment krijgt iedereen rimpels. Daar doe je niks tegen, of je nu een man of een vrouw bent. Maar waarom krijgen vrouwen sneller rimpels dan mannen? 

Vóór ze vijftig worden twee keer, en na hun vijftigste zelfs drie keer zo snel? Nou, niet omdat wij meer lachen, fronsen en zonnen.

Twee keer zo snel rimpels door menopauze

De universiteit van Wenen nam 88 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden onder de loep. Uit het onderzoek bleek dat zodra vrouwen vijftig jaar worden, er snel rimpels verschijnen en verslapping van de huid optreedt – veel zichtbaarder dan bij mannen. Vijftig jaar is de gemiddelde leeftijd waarop de menopauze begint.

Oestrogeen

Eén plus één is twee, menen de onderzoekers: het moet door de menopauze komen, dat vrouwen zichtbaar sneller verouderen. Een verklaring daarvan, is volgens experts dat er voor en tijdens de menopauze steeds minder oestrogeen wordt aangemaakt. Dat hormoon zorgt weer voor de productie van collageen, dat voor de elasticiteit van de huid zorgt. En als dat dus wegvalt, kan het niet anders dan dat de huid in rap tempo veroudert.

Wel zelfde verouderingsproces

Mannen hebben niet zo’n plotselinge dip in de aanmaak van hormonen. En daarom profiteren zij volgens de studie over het algemeen iets langer van een jonge huid. Maar de manier waarop ze verouderen, is wel hetzelfde als vrouwen: met rimpels, een groeiende neus, groter wordende oren en verslapping en verdunning van de huid.

Nergens voor nodig, maar heb jij een beetje moeite met ouder worden en vooral rimpels? Dit zijn de beste antirimpeltrucs waar je geen dure crèmes voor nodig hebt.

Bron | The Sun
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant