Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Een e-bike suf? Hip én handig zul je bedoelen!

e-bike-fiets.jpg

Klinkt een e-bike je wat suf in de oren? Dan ben je niet de enige die er zo over denkt: veel vrouwen vinden een e-bike meer iets voor later. Toch is de aanschaf van zo’n fiets het overwegen waard. Daarom: vier voordelen van een e-bike op een rijtje.

1. Zetje in de rug

Met een e-bike kun je zelf bepalen hoeveel ondersteuning je wilt. Wil je een lekkere work-out, dan schakel je de ondersteuning uit of op de laagste stand. Wil je even uitrusten, dan schakel je over naar meer ondersteuning. Heuvel of brug? Geen probleem! De e-bike geeft je net dat extra zetje in je rug.

2. Ideaal vervoersmiddel

Een e-bike kan bij stadsritten met gemak de concurrentie aan met auto’s. Vaak is het zelfs mogelijk om sneller dan met de auto op je bestemming aan te komen. En zoeken naar een parkeerplek hoeft vaak al helemaal niet.

3. Vrijheid, blijheid

Een gevoel van vrijheid, optimaal comfort én een stoere uitstraling. Je fietst kilometers door de buitenlucht, terwijl je ondertussen volop van de omgeving geniet.

4. Milieuvriendelijk

Door te kiezen voor een e-bike ben je direct milieuvriendelijk bezig. De e-bike is namelijk één van de schoonste vormen van vervoer. Als meer mensen gebruik zouden maken van de e-bike in plaats van de auto, zou dat het milieu ten goede komen.

Nieuwe favoriete vervoersmiddel

Margriets marketingmanager Marjo Wolters en haar vriendin Nicoline Tuiters mochten samen een dagje op pad om de nieuwe Giant GrandTour E+ te testen. Hun conclusie? “Deze e-bike heeft alles in zich om ons nieuwe favoriete vervoersmiddel te worden.”

‘Ik was aangenaam verrast’

Marjo was snel overtuigd van de Giant GrandTour E+. “Als ik bij mijn ouders in Limburg ben, gaan we vaak lekker fietsen. Zo’n veertig of vijftig kilometer in de buitenlucht bezig zijn, terwijl je ondertussen van alles van de omgeving ziet. Heerlijk! Mijn moeder heeft sinds kort een e-bike en eerlijk is eerlijk: dat leek me echt iets voor minder fitte mensen. Maar toen ik de GrandTour E+ zag staan, waarmee Nicole en ik voor Margriet een dagje op pad mochten, was ik aangenaam verrast. Wat een leuk, stoer en sportief fietsje! Ik had ‘m  in het begin nog in het allerlaagste standje staan, maar alsnog merkte ik meteen dat ik veel makkelijker en soepeler wegkwam dan op een ‘gewone’ fiets. ”

Ook een ritje op de e-bike?

De stoerste én meest comfortabele nieuwkomer op fietsgebied is de Giant GrandTour E+. Perfect voor een lange fietstocht, maar ook ideaal voor een snelle boodschap. Dankzij de krachtige nieuwe 5 standen SyncDrive Life middenmotor (60 Nm) ligt de fiets stabiel op de weg. Tel daar een lekker licht frame en een voorvork met dubbele vering bij op en je lijkt bijna te zweven. Zo voel je je helemaal opgeladen, zélfs na een lange fietsrit.

Meer informatie of een proefrit maken? Ga naar www.fietsvanzelf.nl 

 

Ook interessant