Boosterprik niet meer nodig Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Gezondheid

Voorlopig geen boosterprikken tegen corona

Ernst Kuipers heeft in een brief aan de Tweede Kamer toegelicht voorlopig geen nieuwe herhaalprikken tegen corona in te zetten. Het RIVM zit het nut of de noodzaak er niet van in op dit moment.

De herhaalprik biedt wel degelijk bescherming tegen corona, maar hoelang deze bescherming duurt is nog niet bekend.

Geen herhalende boosterprikken tegen corona

Nu het virus minder lijkt rond te waren, vindt het gezondheidsinstituut het niet nodig om de boosterprik te blijven herhalen. Eerst zouden risicogroepen na drie maanden weer een nieuwe herhaalvaccinatie moeten halen, maar voorlopig is dit plan dus gestaakt. Het RIVM geeft de voorkeur aan langere tussenpozen om de immuunreactie waarschijnlijk te verhogen.

Najaar in de gaten houden

En dat is geen slecht idee met het najaar in zicht. De zorgen om een mogelijk nieuwe coronagolf zijn reëel. De terugkerende boosterprik is dus nog zeker niet van de baan maar wordt waarschijnlijk weer “kort voor een verwachte toename van infectiedruk” ingezet, aldus het RIVM. Wel worden de tachtigplussers en bewoners van verpleeghuizen in de gaten gehouden worden. Misschien gaan deze groepen een uitzondering vormen op de nieuwe regel.

Bron | De Telegraaf

Paulien BergwerffGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden