Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5x zo voorkom je droge winterhanden

handen1.png

Door de droge lucht in de winter hebben onze handen het zwaar te verduren. De huid wordt droog en nagels gaan splijten. Zonde! Tijd om actie te ondernemen met deze 5 simpele tips.

Huid rondom de nagels
De huid rondom de nagels is gevoelig. Zorg dat deze altijd goed gehydrateerd is. Dit kan met een speciale olie of als je niks anders hebt, met lippenbalsem.

Handcrème
Zet een handcrème op je bureau en maak met jezelf een afspraak dat je ze telkens insmeert met crème als je je handen hebt gewassen na het toilet. Zo voorkom je droge handen met kloofjes.

Handschoenen
Handschoenen zijn niet alleen hip. Ze dienen ook als bescherming tegen de snijdende wind en droge lucht. Wil je je handen echt verwennen? Smeer ze dan in met een hydraterende crème en trek meteen katoenen handschoenen aan om de crème goed in te laten trekken.

Manicure
Heb je al last van droge handen en gespleten nagels? Verwen jezelf dan met een manicure bij een salon. Daar worden je handen in de watten gelegd en kunnen ze er weer even tegenaan!

Scrubben
Wist je dat je handen -af en toe- scrubben, ook een hele fijne manier kan zijn om ze weer lekker zacht te maken? In de video hieronder zie je hoe je met maar 2 ingrediënten je eigen scrub kunt maken.

Lees ook:

Ook interessant