Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Voorjaarsschoonmaak: zo veel calorieën verbrand je

schoonmaak2.png

We moeten er bijna weer aan geloven: de grote voorjaarsschoonmaak. Positief punt is dat je er niet alleen een fris huis van krijgt, maar dat je er ook nog flink wat calorieën mee verbrandt. Mag je dus de sportschool een keertje overslaan!

1. Stofzuigen

Stofzuigen doen we jaarlijks misschien wel het meest. Natuurlijk hangt het van de oppervlakte van je huis af hoe lang je bezig bent, maar met een half uur stofzuigen verbranden we toch al snel zo’n 119 calorieën.

2. Dweilen

Als je na het stofzuigen ook nog even de dweil pakt, ben je al helemaal goed bezig. Na een uurtje dweilen heb je 153 calorieën verbrand. Tel uit je winst!

3. Vloer met hand wassen

Wil je nog meer calorieën verbranden? Ga dan niet dweilen, maar geef de vloer een wasbeurt met de hand. Voor een half uurtje mag je 187 calorieën noteren.

4. Vegen met een bezem

Tijd om je oprit netjes te maken? Met een half uur bezemen verbrand je 136 calorieën.

5. Badkuip poetsen

Een klusje waar je snel veel calorieën mee verbrandt, is het schrobben van de badkuip. Voor een kwartiertje is dat al 90 calorieën. Goede redenen om vaker even de badkamer aan te pakken.

6. Ramen lappen

Een klusje dat waarschijnlijk niet de prioriteit krijgt, maar wel eens in de zoveel tijd gedaan moet worden, is het lappen van de ramen. Na een half uurtje heb je 153 calorieën verbrand.

7. Auto wassen

Misschien laat je het wassen van de auto vaak aan je man over, maar als je calorieën wilt verbranden moet je het toch echt zelf gaan doen: 153 calorieën voor deze klus! En nee, niet als je naar de wasstraat gaat.

8. Kledingkast inruimen

Het is voorjaar, dus tijd om je winterkleding te vervangen door je zomergarderobe. Tijdens het inruimen van je kledingkast verbrand je 85 calorieën.

Lees ook:

Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!
Dít zijn de 9 meest vieze plekken op kantoor
Vlekken en kringen op je matras: zo krijg je ze schoon
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief 

Ook interessant