Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

5 redenen om meer te lachen

voordelen-lachen.png

Lachen is het beste medicijn. Uit verschillende studies blijkt dat mensen met gevoel voor humor, twee keer zo veel kans hebben om zeven jaar later nog te leven. Het maakt hierbij niet uit hoe je lacht of wat voor humor je hebt. Daarnaast heeft een lekker potje lachen nóg vijf voordelen, waaronder dat het je slank maakt! 

1. Calorieën verbranden

Lachen maakt je slank. Wist je dat je met tien minuten hard lachen wel 50 calorieën verbrandt.

2. Vermindert stress

Lachen vermindert stress. Met een goede lachbui komen er in je hersenen endorfines vrij. Die verlagen het cortisol- en adrenalineniveau dat vrijkomt in tijden van stress. Hierdoor voel je je snel weer rustiger.

3. Pijnstillend

Lachen helpt tegen pijn. Endorfines werken ook pijnstillend. Wel zal de pijn alleen minder worden als je oprecht én in gezelschap lacht. Volgens een onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam werkt alleen lachen in een groep echt aanstekelijk.

4. Goed voor het hart

Lachen is gezond en goed voor je hart. Verschillende Amerikaanse studies hebben aangetoond dat lachen de bloedvaten wijder maakt. Zo wordt de bloedsomloop beter en heb je minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

5. Sexy

Door lachen ga je stralen. Lachen maakt je sexy! Je straalt positiviteit uit en dit nodigt mensen sneller uit om een praatje met je te maken. Maak dus vooral veel lol en je bent verzekerd van leuk gezelschap!

Ook interessant