Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Voedselvergiftiging opgelopen? Dít drankje is de redder in nood

voedselvergiftiging-drankje-redder-in-nood-margriet.jpg

Hoe vervelend is het als je net lekker hebt gegeten, maar je al gauw merkt dat je een voedselvergiftiging hebt opgelopen. Gelukkig kan dít drankje je daarbij helpen…

Zo voel je je gauw weer beter.

Voedselvergiftiging

Een voedselvergiftiging herken je aan plotseling overgeven, wat gepaard gaat met diarree, na het eten van een maaltijd. Het gevolg hiervan is dat je veel vocht en zout verliest. Hoewel je waarschijnlijk al misselijk wordt bij de gedachte aan voedsel of drinken, moet je toch íets binnen krijgen om deze stoffen weer op peil te brengen.

Snelle opname

Om je vocht- en zoutgehalte aan te vullen is het van belang dat je iets eet of drinkt dat direct door je lichaam wordt opgenomen. Het drankje dat hier uiterst geschikt voor is is geen water – zoals je misschien zou verwachten – maar sportdrank. Zodra je weer voelt dat je moet overgeven, is de kans groot dat je lichaam de stoffen van het drankje al heeft opgenomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Andere voedingsmiddelen

Naast sportdrank doet een kopje soep of bouillon wonderen. Hier zit namelijk veel zout in en dat heeft je lichaam hard nodig als je last hebt van een voedselvergiftiging. Vruchtensap voorziet je ook van de nodige vitaminen, maar hierbij moet je oppassen voor je maag. Omdat je maag al zo van slag is, kan het zijn dat het vruchtensap te zuur is. Zodra je je weer iets beter voelt, kun je langzaamaan weer vast voedsel proberen. Begin bijvoorbeeld eens met een beetje witte rijst, banaan, toast of gekookte wortels.

Bron: Kitchn
Beeld: iStock

Ook interessant