Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze onverwachte voedingsmiddelen verstoren je nachtrust

portrait-of-a-beautiful-woman-sleeping.jpg

Er zijn oneindig veel tips voor een goede nachtrust. Meditatie, aardedekens, melatoninesupplementen… Maar soms hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Slaapproblemen kunnen namelijk ook ontstaan door wat je eet en drinkt.

En dan hebben we het nu niet over koffie, want we weten allemaal dat je dit beter niet kunt drinken voordat je gaat slapen.

Kant-en-klaarmaaltijden

Deze maaltijden, denk aan soep uit blik, diepvriesmaaltijden en maaltijden uit een pakje, zullen niet direct je slaap verstoren, maar kunnen door het hoge zoutgehalte wel leiden tot uitdroging. Wanneer je er niet genoeg bij drinkt, kunnen deze producten leiden tot een droge mond en neusholtes. Daardoor kun je gaan snurken, en ook spierkrampen door krijgen. En daar word je vaak wakker van.

Tomatensaus en sinaasappelsap

Wat hebben deze twee met elkaar te maken? Ze hebben allebei brandend maagzuur als gevolg. Citrusvruchten, tomaten en zuur eten zijn voor je maag ontzettend lastig te verteren, waardoor je moeilijker in slaap zult komen.

Alcohol

Hoewel je met een glaasje op misschien wel sneller in slaap valt, slaap je er niet beter van. Alcohol verstoort de kwaliteit van je nachtrust, omdat je niet in de remslaap komt. Dit kan zelfs vier tot vijf uur na je laatste drankje nog effect hebben.

Pittig eten

Van pikant eten kan je maag van slag raken en brandend maagzuur tot gevolg hebben. Dat wordt erger wanneer je gaat liggen. Niet te vaak Thaise curry’s of zoetzure woksaus eten dus!

Donkere chocolade

’s Avonds een lekker stukje chocolade bij de thee? Dat kun je beter niet doen. Net als thee en koffie bevat chocolade cafeïne. Hoe donkerder de chocolade, hoe hoger het cafeïnegehalte. Melkchocolade is voor je nachtrust beter dan pure chocolade, maar nóg beter is de chocolade ’s avonds te laten liggen.

Bron | Purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant