Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Voedingsdeskundige legt uit waarom dat vetrolletje bij je buik eigenlijk heel goed is

voedingsdeskundige-vetrolle.jpg

De Australische Lyndi Cohen deed er alles aan om haar buikje kwijt te raken. Ze sportte zich een ongeluk en probeerde elk dieet dat er was, maar haar buikje bleef. Onlangs kwam de voedingsdeskundige echter tot een belangrijk inzicht: het vetrolletje bij haar buik bleek tal van gezondheidsvoordelen te hebben.

‘Ik heb een extra laagje vet dat op mijn buikspieren zit. Elke keer dat ik het probeer kwijt te raken, verzet mijn lichaam zich. Het is een gevecht,’ begint ze haar post op Instagram.

Prima stofwisseling

‘Jarenlang heb ik geprobeerd gewicht kwijt te raken. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat er niks mis is met mijn lichaam en met mijn stofwisseling. En dat ik dat extra vet misschien helemaal niet hóór te verliezen,’ aldus Lyndi.

Goed energieniveau

De voedingsdeskundige, die onlangs twintig kilo afviel, vertelt trots hoe haar ‘buikvet’ haar gezond en fit houdt. ‘Het zorgt ervoor dat mijn hormonen in balans zijn, mijn stemming stabiel is en mijn energieniveau op peil blijft. Door het extra vet kan ik mijn lichaamstemperatuur reguleren en zit ik letterlijk en figuurlijk lekker in m’n vel. Niet alleen het vet rond mijn buik, ook dat bij m’n billen voelt goed: het zorgt ervoor dat ik comfortabel kan zitten.’

Gezonde beschermlaag

Lyndi gaat nog even door over de voordelen: ‘Mijn vetlaagje houdt me ’s nachts warm, zodat ik makkelijk in slaap kan vallen. Het zorgt ervoor dat ik nog even door kan tot het eten. En mocht ik ooit ziek worden, dan zal het me beschermen. Mijn ‘vetjes’ zijn dan ook geen last, zoals ik jaren dacht, maar een beschermingsdekentje,’ aldus Lyndi.

Bron | dailymail.co.uk|
Beeld |iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant