Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Vitamines helpen tegen stress

bw2vitamines-jpg.jpg

Chips, chocola en andere ongezonde snacks. Als u gestresst bent, neigt u misschien sneller naar ongezonde dingen. Maar juist in tijden van stress is het ontzettend belangrijk dat u gezond eet. Een gestrest lichaam verbruikt namelijk snel veel goede stoffen, waaronder vitamines.

BW2vitamines.jpgVoelt u stress opkomen? Dan kunt u producten eten met de volgende vitamines:

B-vitamines
Vitamines met deze eigenschap ondersteunen het zenuwstelsel en daardoor ook het prestatievermogen. In tijden van stress zijn vitamine B1, B2 en B6 belangrijk.

Vitamine B1
Deze vitamine verzorgt de energievoorziening van het lichaam en zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B1 krijgt u binnen door het eten van varkensvlees en graanproducten zoals volkorenbrood.

Vitamine B2
Vitamine B2 zorgt voor een goede energieopname en stimuleert de stofwisseling. Bovendien is het belangrijk voor een goede gezondheid. U vindt vitamine B2 veel in groente, fruit, graanproducten, melkproducten en vlees.

Vitamine B6
Deze vitamine is belangrijk voor de opbouw van de weerstand en reguleert bepaalde hormonen in het lichaam. Daarnaast speelt deze vitamine een belangrijke rol in de stofwisseling. Vitamine B6 zit vooral in graanproducten, vlees, vis, aardappelen, eieren en peulvruchten.

Vitamine C
Vitamine C vermindert het negatieve effect van stress op het immuunsysteem. Ook helpt deze vitamine bij het herstel van wonden en is het belangrijk voor onze weerstand. Het is een bekende vitamine en u vindt het in fruit. Voornamelijk in citrusvruchten, aardappelen en groente.

Door er onder andere voor te zorgen dat u de juiste vitamines in een goede hoeveelheid binnenkrijgt, kunt u uw lichaam tijdens deze periodes een handje helpen. Krijgt u met uw voeding te weinig van deze vitamines binnen? Neem dan vitaminen uit supplementen. Deze zijn namelijk net zo gezond als vitaminen uit voedsel. 

Bron: SoChicken, Voedingscentrum

Ook interessant