Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Vitaminebom nodig? Voeg een paardenbloem toe aan je salade!

paardenbloem-salade.jpg

De meeste mensen zien paardenbloemen als lastig onkruid dat ze liever kwijt dan rijk zijn. Hartstikke zonde, want paardenbloemen zijn heel voedzaam en bovendien ook nog eens gratis.

Wacht dus nog even met wieden en lees eerst meer over de gezondheidsvoordelen van deze bloem.

Vitaminebom

De blaadjes van een paardenbloem zitten boordevol mineralen als magnesium, koper, calcium en ijzer en bevatten het halve alfabet aan vitaminen. Daarnaast is de bloem goed voor je lever: hij heeft een galverhogende en galdrijvende werking, waardoor je lever beter voedsel kan verteren. De bitterstoffen en choline in paardenbloemen bevorderen ook nog eens je spijsvertering. Kortom: een echt wondermiddeltje!

Hoe is de smaak?

De smaak is een beetje bitter, maar als je slechts paar blaadjes door een salade doet, merk je daar niets van. Ook kun je door te stomen of wokken de bittere smaak weg krijgen. Niet alleen de blaadjes van de paardenbloem zijn eetbaar: de bloem is in zijn geheel te gebruiken. Zo kun je de bloem zelfs rauw, gepaneerd of gefrituurd eten voor een meer zoete en knapperige smaak. De wortels van de bloem zijn een goede vervanger van cafeïne wanneer ze gedroogd en geroosterd zijn. Als bovenstaande tips je niet zo lekker lijken, kun je er ook gewoon voor kiezen er thee van te maken. Simpel, maar wel heel lekker!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten, Mens en Gezondheid
Foto | iStock

Ook interessant