null Beeld

Video: drie tips om huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken

Nederlanders checken de huid onvoldoende op verdachte plekjes, zo blijkt uit een onderzoek van Stichting Melanoom. Terwijl het zó belangrijk is. Volgens deze stichting zou 99% van de mensen die melanoomkanker krijgen, de ziekte overleven als het vroeg ontdekt wordt.

De signalen

Jaarlijks krijgen bijna 6000 mensen te horen dat zij melanoom – de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker- hebben. "Het onderzoek laat zien dat veel mensen geen idee hebben waar ze op moeten letten, terwijl er op tijd bij zijn, letterlijk je leven kan redden”, zegt Astrid Nollen-De Heer, directeur van Stichting Melanoom. Stichting Melanoom, de patiëntenorganisatie voor mensen met huid- en oogmelanoom, is daarom een bewustwordingsactie gestart. Op hun site staat de checklist met vijf punten waar je op moet letten.

Drie tips om huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken

Directeur Astrid Nollen-de Heer geeft in deze video drie tips om huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken:

Meer weten over het checken van moedervlekken? Lees: Waarom je je huid moet controleren op verdachte plekjes

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden