Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zo verhoog je je weerstand!

overstappen.png

– In samenwerking met Vereniging Homeopathie – 

Iedereen om je heen lijkt wel ziek en grieperig! Naarmate de kou toeneemt, stijgt het aantal snotterende neuzen. Griepjes en pijntjes liggen op de loer.  Met behulp de homeopathiewijzer die tijdelijk gratis te bestellen is via vereniginghomeopathie.nl houd je je weerstand op peil en kom jij de winter fit door. Ideaal om in de kast te hebben staan. Probeer die vervelende verkoudheid daarnaast te slim af te zijn door de volgende tips in je dagelijkse routine mee te nemen.

Eten en drinken

Eet je gezond, dan heb je minder kans op vervelende winterkwalen. Probeer aan je dagelijkse portie groente en fruit te komen, juist nu. Eet vezelrijk en niet te veel vet en zout. Zorg er ook voor dat je genoeg varieert; probeer eens een groente uit die je nog niet kent. Naast je voedselinname is ook  vocht erg belangrijk. Drink de aanbevolen anderhalve liter per dag, zodat alle afvalstoffen tijdig je lichaam kunnen verlaten.

Niet stressen

Stress maakt je onrustig en helpt zeker niet bij het bestrijden van een virus. Zorg daarom dat je voldoende rust neemt en de aanbevolen acht uur slaap krijgt. Probeer ook zo regelmatig mogelijk te leven; eet rond dezelfde tijd en zoek elke dag rond dezelfde tijd je bed op. Ook mediteren kan je rust geven.

Neem de trap

Met een fit lichaam heb je een veel hogere weerstand dan wanneer je alleen maar op de bank hebt liggen luieren. Beweeg daarom per dag minimaal een half uur. Je hoeft echt niet intensief te gaan hardlopen; een rondje wandelen, met de fiets naar je werk of de trap nemen telt ook!

Belang van hygiëne

Je kunt het risico op besmetting voorkomen door iets schoner te gaan leven. Hiermee voorkom je ook dat je mensen in je omgeving aansteekt. Moet je niezen? Doe dit niet in je hand maar in de holte van je elleboog. Gebruik je nog ouderwetse katoenen zakdoeken, laat ze lekker in de kast liggen en gebruik voortaan de papieren versie die meteen de prullenbak in kan. En vergeet vooral niet geregeld je handen te wassen!

Zink en vitamines

Tijdens de herfst en winter kan je lichaam wel wat extra versterking gebruiken. Eet vitaminerijke maaltijden en haal extra zink uit je voeding door wat meer schelpdieren, vlees, kaas, noten en graanproducten te eten.

 

Tip van Margriet: bestel gratis de Homeopathiewijzer!

Cover HomeopathiewijzerProducten met Echinacea purpurea houden je weerstand op peil. Deze en nog meer handige weetjes staan in de Homeopathiewijzer. Speciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathische middelen is deze Homeopathiewijzer, een informatief zelfzorgboekje t.w.v. € 4,95, tijdelijk gratis bestellen via vereniginghomeopathie.nl. Wees er snel bij, want op=op. Maximaal 1 boekje per adres!

Ook interessant