Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Vergeten te flossen? Neem een kauwgompje!

kauwgom-net-zo-effectief-als-flossen.jpg

Goed nieuws voor flos- en tandenstokerhaters: tien minuten op kauwgom kauwen verwijdert net zo veel bacteriën uit de mond als een grondige flosbeurt. Al kun je met kauwgom niet tússen je tanden schoonmaken natuurlijk.

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen lieten vrijwilligers tien minuten kauwgom kauwen en ontdekten daarna dat het stukje kauwgom maar liefst 100 miljoen bacteriën bevatte. Vooral de eerste dertig seconden worden er veel bacteriën ‘gevangen’. Ideaal dus als je even snel een frisse en schone mond wilt of  ’s ochtends in alle haast bent vergeten je tanden te poetsen of te flossen.

Suikervrij

Hoe langer je kauwt, hoe meer het kauwgompje opvangt, al zul je na een tijdje wel weer een nieuwe moeten nemen om te voorkomen dat de bacteriën van het kauwgompje weer in je mond terechtkomen. Neem vooral ook suikervrije kauwgom, want bacteriën voeden zich met suikers, dus daarmee kunnen ze zich makkelijker vermenigvuldigen.

Kauwgom tegen ziektes

Bacteriën zijn oorzaak nummer 1 van tandvleesproblemen en gaatjes, maar van sommige kun je ook goed ziek worden. De onderzoekers denken nu dat er een speciale kauwgom kan worden ontwikkeld die ziekteverwekkende bacteriën uit de mond kan verwijderen.

Wil je testen hoe gezond jouw mond is? Doe de test op www.hoegezondisjemond.nl!

Bron | nu.nl 

 

Ook interessant