Gezondheid

Dit ingrediënt verdriedubbelt je vetverbranding

komijn-verdriedubbelt-je-vetverbranding.jpg

Komijn is een van de kruiden en specerijen die je kunnen helpen om sneller vet te verbranden. Sterker nog: één theelepel komijn per dag kan de vetbranding zelfs verdriedubbelen.

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi Universiteit onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht.

Voedingsadvies

Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast tweemaal per dag 150 ml magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at in plaats daarvan 150 ml magere yoghurt zónder het kruid.

Meer afgevallen

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters 2 kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze drie keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64% van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91%) én was hun slechte cholesterolgehalte significant verlaagd.

Tip: komijnsmoothie

Nu is yoghurt met komijn misschien niet het lekkerste wat je je kunt voorstellen. Je kunt het kruid ook over een willekeurig maaltje heen doen, maar we hebben een leukere manier gevonden om de komijnyoghurt een culinaire upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van. Je kunt bijvoorbeeld de yoghurt en komijn blenden met granaatappelpitten en verse munt of gember. Niet zo dol op komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Lees ook
Zwaar getafeld? Zo lang duurt het écht om aan te komen

Bron | Happy In Shape
Beeld | iStock

Ook interessant