Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Mét deze app is verbranden door de zon verleden tijd

met-deze-app-is-verbranden-door-de-zon-verleden-tijd.jpg

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons goed te beschermen tegen de zon om niet te verbranden. Met een nieuwe app, gelanceerd door het KWF, weet je precies wanneer je je moet insmeren met zonnebrandcrème.

Door de nieuwe app te downloaden, kun je zorgeloos genieten van de zon en voorkom je dat je verbrandt.

Nooit meer verbranden

Het is algemeen bekend dat een goede zonbescherming huidveroudering tegengaat en ervoor zorgt dat je niet verbrandt. Naast het feit dat verbranden natuurlijk erg pijnlijk is, verhoogd het ook de kans op huidkanker. Heel verstandig dus om lekker te smeren, zeker nu zon steeds feller begint te schijnen. Maar weet je eigenlijk wel hoe vaak je per dag moet smeren en hoe veel zonnebrand je per keer moet gebruiken?

De KWF Zonadvies app helpt je hierbij. Het geeft je tips, deelt de actuele zonkracht en geeft persoonlijk zonadvies op basis van je locatie en huidtype. Zo heb je altijd het juiste advies bij de hand, waar je ook ter wereld bent.

Lees ook: Dit belangrijke plekje vergeten mensen vaak in te smeren met zonnebrand

Downloaden

Je kunt de app gemakkelijk downloaden in de App Store voor iPhones of in de Play Store voor Android-toestellen. In deze app kun je precies zien hoe warm het op het moment is en wat op jouw plek de maximale zonkracht is. Je kan zelfs een timer instellen waarbij je een herinnering krijgt om je elke twee uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. Ook kun je in de app een persoonlijke test doen om te ontdekken hoe gevoelig jij bent voor de zon.

Zo ziet de app eruit:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Beautify.nl, KWF.nl
Beeld | iStock

Margriet extra 4


Heb jij Margriet Extra: Energiek & In balans al in huis? Een inspirerende special met veel handige tips die juist nú zo goed van pas komen. Over vol energie de zomer in te gaan, rust vinden in rituelen, wandelen en yoga en nog véél meer. Haal deze editie nu in de winkel óf bestel ‘m hier veilig online (zonder extra verzendkosten).

Ook interessant