Margriet logo
null Beeld

Verander je leven positief in 10 minuten (of minder)!

Soms kan gemopper of een nare gebeurtenis je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Of je zit in een negatieve spiraal waar je niet uitkomt. Stop! Het is tijd voor een blij gevoel. Met deze tips kun je je leven in een paar minuutjes weer een wat positievere wending geven.

Adem

Diepe en bewuste ademhaling is het beste wapen tegen negativiteit, stress en zenuwen. Onrustig? Doe de buikademhaling! Bekijk hier hoe.

Leer iets nieuws

De behoefte om iets nieuws te leren stopt niet bij het einde van je school of studie. Nieuwe kennis geeft energie en zelfvertrouwen. Dit kan al met iets kleins. Download een voor jou informatieve app, bekijk een TedTalk of laat je inspireren door een nieuw tijdschrift of boek dat je normaal niet zo snel zou pakken.

Knuffel

Bewezen is dat elke dag een paar knuffels of andere vormen van fysiek contact een enorme boost geven aan je lichaam en geest. Deel er zelf eens een paar uit of leg eens je hand op iemands schouder tijdens een fijn gesprek en je zult zien dat de stemming verbetert!

10 minuten yoga

Het is algemeen bekend dat yoga een ultieme stressverlichter is. Rekken en stretchen is goed voor lichaam en geest. Neem vijf of tien minuten per dag de tijd en kies een paar yoga-oefeningen. Je zult zien dat dat al bijdraagt aan een soepeler lichaam en je stemming positief beïnvloedt. Welke soort yoga past bij jou?

Visualiseer

Neem even de tijd om dingen voor je te zien. Visualiseren of dagdromen helpt je om je in een positieve stemming te brengen. Bedenk hoe je graag wilt dat je dag zal verlopen en weet: vaak is visualiseren de eerste stap naar daadwerkelijk waarmaken!

Ga naar buiten

Niets is natuurlijk beter voor je lijf en geest dan even naar buiten gaan. Frisse lucht, een fijne dosis vitamine D en de natuur peppen je in no-time op. Na een 'bleh'-moment maakt een ommetje je weer productiever en creatiever.

Ruim op

In de rommel leven of werken kan een grote invloed op je leven hebben, het kan letterlijk je hoofd vol maken. Ruim op om letterlijk en figuurlijk ruimte te creëren. Weet je niet waar je moet beginnen? Start met kleine stapjes. Begin bij één la of plank en bouw het langzaam op. Je zult zien dat je gaandeweg de stemming te pakken krijgt en het makkelijker opruimen en ordenen effectiever wordt. Hou vol; net als bij sporten is het gevoel erná vaak het lekkerst en erg de moeite waard.

Complimenteer

Andere mensen complimentjes geven helpt jou net zo veel als hen. Het schept vertrouwen, maakt je creatief én geeft de ander een goed gevoel. Dat kaatst natuurlijk ook direct terug op jou. Let er wel op dat je complimenten oprecht en eerlijk zijn.

Bedank

Wees elke dag even 10 minuten dankbaar voor wat je hebt en voor wat er wél goed gaat in je leven. Dit haalt de focus van de negativiteit af. Denk aan de dingen die je blij maken en waar je een goed gevoel van krijgt. Er is geen betere manier om een goed leven te leven, dan je te realiseren hoe goed het leven al is.

Bron: powerofpositivity.com

Hoe trek jij jezelf uit een negatieve spiraal?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden