MT48 Gezond leven Beeld shutterstock, getty images.
Beeld shutterstock, getty images.

PREMIUM

Van witlof tot beenlift

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

Superstronk

Witlof is prijzig dit jaar, maar trek je tóch de portemonnee, dan maak je een goede keuze. Elk stronkje bevat veel vitamine A, B, en C, heeft een gunstig effect op de darmflora, zorgt voor een goede vochtafdrijving en bevat weinig calorieën.

MT48 Gezond leven Beeld

Soepele spieren

Het wordt buiten kouder en door de energiecrisis stoken we ons huis minder warm. Als de kou zorgt voor pijnlijke spieren, is deze spier- en gewrichtsgel van Tantum wellicht een idee. De gel koelt direct en langdurig en bevat ibuprofen en magnesium, zodat belaste en stijve spieren weer soepel worden en je gemakkelijker in beweging komt.
Tantum Freeze 4-in-1 spier- en gewrichtsgel € 15,99 (drogist).

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld

Aap, noot... psycholoog

Wij dreunden de tafels op en konden Amsterdam aanwijzen op de kaart van Nederland. Als het aan de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen ligt, komt er op school nog wat bij: psychologen die met kinderen aan hun mentale gezondheid werken. “Kinderen van nu hebben het lastiger vanwege prestatiedruk en social media die zorgen voor slechte prikkels.” Praten over gevoelens is volgens de verenging net zo belangrijk als leren rekenen.

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld
MT48 Gezond leven Beeld

Houd je vast aan de stoel en lift je linkerbeen. Houd 10 seconden vast en doe dit minstens vijf keer. Daarna is je rechterbeen aan de beurt.

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld

Dank u, fysiotherapeut

Patiëntenfederatie Nederland meldt dat bijna 75% van de 9.500 deelnemers aan een onderzoek naar (on)tevredenheid over fysiotherapeuten tevreden is over de behandeling. Deze mensen zeggen dat de behandeling heeft gebracht wat ze ervan hadden verwacht: meer bewegen of minder pijn. Vooral wie met de fysiotherapeut mag meebeslissen over de behandeling, geeft goede rapportcijfers.

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld
MT48 gezond leven Beeld

Nederland kent 5 miljoen van dit soort onzichtbare helden; op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg.

Nicole Gommersshutterstock, getty images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden