Margriet logo
MT54-55 M54-55 gezondheid gezond leven december allergie Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Van staarbehandeling tot dijbeenstretch

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

MT54-55 M54-55 gezondheid gezond leven december allergie Beeld

1. Rozijnen

Rozijnen zitten vol vitamine B, ondersteunen hart en bloedvaten en bevatten veel vezels. maar... ook veel calorieën. Twijfel je met oud en nieuw tussen een oliebol mét of zonder? De ene telt 179 calorieën, de andere 161.

2. Kleine moeite, groot plezier

In 2021 stuurde ruim 80 procent van de 66-plussers een kaartje met de feestdagen, tegenover 60 procent van alle Nederlanders, meldt PostNL. Dat hoge percentage valt te verklaren vanuit corona, maar ook nu is het sturen van een mooie wens iets om te koesteren. Op postnl.nl koop je decemberzegels en kun je ook meteen bijplakzegels bestellen. Kijk voor de actuele prijs op de site.

MT54-55 M54-55 gezondheid gezond leven december allergie Beeld

Dijbeenstretch

Sta op een been, waarbij je eventueel steun zoekt bij een muur of stoel. Buig je knie en breng je hiel naar je bil, terwijl je je buikspieren aanspant. Houd even vast, laat los en herhaal met je andere been (x5).

Nieuwe zorg­verzekering?

We wensen je vast een gezond nieuwjaar met weinig zorgkosten. Wil je een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Doe dit dan voor 31 januari 2023. Zet wel je oude verzekering uiterlijk op 31 december stop, je zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari. Het verplichte eigen risico blijft in 2023 € 385. Let op: in het nieuwe jaar wordt de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft.

MT54-55 M54-55 gezondheid gezond leven december allergie Beeld

Volgens gelukspsychologe Josje Smeets scheelt minimaal plannen van de feestdagen een hoop teleurstellingen en stress. Bron: Knack Weekend.

Staar

Zie je wazig, met minder contrast? Misschien heb je wel staar. Van de 75-jarigen heeft 70 procent staar of staar gehád. Je kunt je eraan laten opereren. Volgens Radboudumc-oogarts Suzanne Yzer is zo’n oogoperatie niet eng. “De ingreep duurt maximaal een halfuur. In Nederland worden jaarlijks 160.000 staaroperaties gedaan. In 98 procent van de gevallen gaat het in één keer goed.”
Bron: nu.nl

Nicole GommersRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden