MT38 M38 gezond leven Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Van je geurvermogen tot rozenbottelthee

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

MT38 M38 gezond leven Beeld

Rozenbottel

Augustus is een goede maand voor het wildplukken van rozenbottels, die bomvol vitamine C zitten en dus je weerstand verhogen. Op internet vind je recepten voor rozenbottelthee of -jam.

Snuf, snuf

Neurowetenschapper Rachel Herz onderzoekt reuk en hield een interessante TED-talk over ons geurvermogen. Volgens Herz activeert geur ons geheugen sterker dan beeld of geluid: het roept ‘filmpjes’ en emoties op. Dat is fijn om te weten als je je vakantieherinneringen lang wilt vasthouden, bijvoorbeeld door met een paar druppels was-parfum je lakens naar lavendel te laten geuren.
Wasparfum lavanda, 100 ml € 9,95.

MT38 M38 horizontale lijn blauw Beeld
MT38 M38 gezond leven Beeld

Aldus yogalerares Valerie Rousseau, die fan is van de oefeningen in Margriet, op hln.be

MT38 M38 horizontale lijn blauw Beeld

Stralend wit?

Tandpasta’s die beloven je tanden witter te maken liegen niet, maar onschadelijk zijn ze ook niet. “De dosering ligt in lijn met wat we in de tandartsenpraktijk gebruiken. Er is echter een verschil tussen zo’n polijsttandpasta twee keer per jaar gebruiken bij de tandarts of twee keer per dag thuis. Dat laatste is echt heel slecht voor je tandglazuur,” zegt Martijn Lambert, tandarts en mond-gezondheidswetenschapper van UGent.
Bron: Het Nieuwsblad.

Kies maar

Wat te doen bij artrose aan de knie? Welke behandelopties zijn er bij blaaskanker? Huisartsen, specialisten en patiëntenorganisaties ontwikkelden keuzekaarten voor ondersteuning bij dergelijke vragen. Die keuzekaarten zijn sinds kort beschikbaar via . Ze geven een onafhankelijk overzicht van behandelingen en belangrijke vragen, zodat je een weloverwogen keuze maakt over zorg die bij je past.
Bron: Patiëntenfederatie.

MT38 M38 horizontale lijn blauw Beeld
MT38 M38 gezond leven Beeld

Traplopen

Van traplopen word je ongelooflijk fit, benadrukte beweegexpert Olga Commandeur onlangs in de VARAgids. “Ik tennis en golf ook, maar van traplopen gaat je hartslag pas écht omhoog.” Zo veel mogelijk de trap nemen in plaats van de lift is al winst, maar je kunt er ook een zware training van maken.

MT38 M38 horizontale lijn blauw Beeld
Nicole GommersRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden