null Beeld  Getty Images. Illustratie: Shutterstock.
Beeld Getty Images. Illustratie: Shutterstock.

PREMIUM

Van gelukkig en gezond oud worden tot het kweken van bosui

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

Eet je beter

Voeding Leeft ontwikkelt samen met wetenschappers en artsen leefstijlprogramma’s voor iedereen die zich gezonder wil voelen. Wie een ziekte heeft als diabetes type 2, reuma, MS, Crohn of colitis ulcerosa kan veel baat hebben bij zo’n programma. Er is ook een leefstijlprogramma voor mensen die zijn behandeld voor kanker.
voedingleeft.nl

null Beeld
null Beeld

Insmeren tegen verbranding gaat nog te vaak mis, weet dermatoloog Karen van Poppelen.
Bron: zorgkrant.nl

null Beeld

Happy & healthy

Ouder worden, daar zien we tegen op. Jammerlijke beeldvorming, volgens hoogleraar medische gerontologie Rose Anne Kenny. De wetenschap toont aan dat je je gerust op je ‘oude dag’ kunt verheugen. “We verouderen het hardst tót ons vijftigste. Zijn we eenmaal vijftig, dan komen we in een heerlijke high. Die duurt tot we 75 zijn en kwalen ons parten gaan spelen. Gemiddeld hebben we na ons vijftigste 25 à 30 goede jaren voor de boeg.”

null Beeld
null Beeld

Sterke borst- en armspieren verlichten al je dagelijkse taken. Je kunt dus ook gewichtjes gebruiken bij deze oefening.

null Beeld

Bosui

Bosuien die nu te koop zijn, komen van Hollandse bodem. Ze zitten vol vitamine K: goed voor de bloedstolling en opname van calcium in je botten. Heb je een kontje bosui over? Zet in een glaasje water en kweek zo een geheel nieuwe bosui.

null Beeld

Regenboogcrème

Op 31 juli begint Pride Amsterdam. Ter ere van de pride en vanuit de wens dat iedereen, los van gender, lekker in z’n vel zit, is er een speciale pride rainbow edition van deze handcrème te koop bij de (online) drogist: niet het vertrouwde blauwe blikje, maar eentje in regenboogkleuren. De inhoud verzorgt en hydrateert als vanouds.
Nivea pride edition vanaf € 5 (nivea.nl).

Nicole Gommers Getty Images. Illustratie: Shutterstock.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden