Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Van één uur tv kijken kun je al dik worden

televisiekijken-najaar.png

Dat bankhangen niet goed voor ons is, wisten we. Maar nu is zelfs bewezen dat wie op jonge leeftijd regelmatig tv kijkt, meer kans heeft om te dik te worden. Zelfs als kinderen maar een uurtje per dag voor de buis zitten!

Voor het Amerikaanse onderzoek werden elfduizend kleuters geanalyseerd. Behalve hun lengte en gewicht, werd ook bijgehouden hoeveel uren ze wekelijks televisie keken en achter een computer zaten. Een jaar later werden ze weer gemeten en gewogen.

Twee keer zoveel kans op obesitas

De kleuters bleken gemiddeld drie uur tv per dag te kijken. Kinderen die veel voor de buis hingen, hadden vaker een ongezond gewicht. Maar ook kleuters die maar één tot twee uur per dag tv keken, hadden al 43 procent meer kans op overgewicht vergeleken met kinderen die minder dan een uur per dag voor de tv spendeerden. Ook hadden de tv-kijkers 47 procent meer kans op obesitas, zo constateerden de onderzoekers. Zij vonden trouwens geen verband tussen computergebruik en gewicht.

Advies bijstellen

Momenteel adviseren Amerikaanse kinderartsen ouders hun kinderen vanaf 2 jaar maximaal 2 uur per dag tv te laten kijken. Volgens de wetenschappers moet dit advies mogelijk naar beneden worden bijgesteld.

Bron| nu.nl

Lees ook > 4 redenen waarom zitten slecht is voor je gezondheid

Ook interessant