MT46 M46 Gezond nieuws Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Van boerenkool tot touwtjespringen

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

MT46 M46 Gezond nieuws Beeld

Boerenkool

Boerenkool bevat vitamine A, B2, B6 en C, foliumzuur, calcium en ijzer. Heerlijk als stamppot, maar óók als je hem roerbakt, op een pizza, in een quiche en zelfs in een smoothie.

Leuk op leeftijd

Wat is de beste oefening voor je botten? Wat helpt tegen rimpels? Hoe houd je je brein topfit? Healthy aging-journalist Wies Verbeek interviewde tientallen wetenschappers en gezondheidsexperts, dook diep in de vakliteratuur en bundelde tientallen goed onderbouwde tips van het kaliber ‘kleine moeite, groot resultaat’. Doe er je voordeel mee.
’n Beetje Leuk Ouder Worden € 20,99 (Anbo | Anthos).

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 M46 Gezond nieuws Beeld

Gewoon in de achtertuin

Laat de mensen maar kijken: touwtjespringen is nét zo effectief als hardlopen of fietsen. Zelfs boksers starten hun training ermee.

MT46 horizontale lijn geel Beeld

In de wacht

Heb je psychologische hulp nodig, maar is er een eindeloos lange wachtlijst? Luister dan naar de podcast Waar wacht je op?, gemaakt door psychologen van behandelorganisatie Psyned. Ze delen kennis als: hoe kom je uit een burn-out, wat is het verschil tussen trauma en PTSS en hoe kom je van negatieve gedachtes af? Te horen via Apple Podcasts en Spotify.

Zo vroeg nog?

Op 30 oktober gaat de wintertijd weer in. De EU besloot in 2018 dat er een eind moest komen aan het verzetten van de klok, maar de lidstaten komen er niet uit of de definitieve tijd zomer- of wintertijd moet worden. Uit onderzoek blijkt dat permanente wintertijd fysiek gezonder is en zomertijd veiliger in het verkeer, dus kiezen blijft moeilijk.

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 M46 Gezond nieuws Beeld

Stop daarom met neuspeuteren, zegt kno-arts Waiel Alkhateeb. Zeker in de herfst heb je dat gezonde neusslijmvlies keihard nodig. Tegen een droge neus met korsten helpt spoelen met een zoutwateroplossing.
Bron: nu.nl

Nicole GommersGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden