Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Toch maar boeken? Zó goed is vakantie vieren voor je gezondheid

toch-maar-boeken-zo-goed-is-vakantie-vieren-voor-je-gezondheid.jpg

Wat voor werk je gedurende het hele jaar ook doet, het is voor ieders gezondheid goed om daar even afstand van te nemen en tot rust te komen. Dat blijkt uit onderzoek. Toch nog maar een vakantie boeken?

Een Finse studie van de European Society of Cardiology toont aan dat vakantie nemen je leven kan verlengen, schrijft Quest.

Vakantie is goed voor je gezondheid

En voor wie denkt dat je minstens twee weken op een strand moet liggen om bij te komen: dat is niet zo. Al na zes dagen heeft een vakantie een positief effect op ons lichaam, stellen wetenschappers van de University of California, San Francisco en Harvard. Zij namen voor onderzoek bloedtesten af, waaruit bleek dat het immuunsysteem van de deelnemers na de vakantie was versterkt.

En het maakt niet eens uit wat je precies doet op vakantie. Je kunt dus op een strandbedje gaan liggen, maar een berg beklimmen kan net zo goed. Het is het belangrijkst dat je iets doet waar je van ontspant en energie van krijgt.

Lees ook
Strandvakantie of actieve reis: dít is de beste vorm van vakantievieren

Hoeveel dagen?

Vind je het nog lastig te bepalen hoe lang en hoe vaak je op vakantie zou moeten gaan? Voor je gezondheid is het het best om twee keer acht dagen op te nemen, en een aantal losse dagen tussendoor. Dat adviseren psychologen in ons land. Dit zorgt er namelijk voor dat je gedurende het jaar genoeg momenten hebt om weer op te laden. Wat trouwens ook helpt is een extra dag vrij te nemen om bij thuiskomst weer even te wennen. Oh, en boek snel een volgende vakantie, zo heb je weer iets om naar uit te kijken.

Waar kun je nu veilig vakantievieren, met ook op het coronavirus?
Check deze handige reiswijzer

Bron | Quest
Beeld | Getty Images

Margriet 24 ligt in de winkel! Met negen pagina’s aan puzzelplezier, zelfmakers voor in de tuin en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant