Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Met deze vakantieactiviteiten verbrand je de meeste calorieën 

kamperen.jpg

Op een (strand)vakantie wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten, relaxen en lekker eten. Maar wil je toch een béétje op de lijn letten? Dat doe je heel makkelijk.  

Wetenschapsblad Quest heeft op een rijtje gezet hoeveel calorieën je met iedere vakantieactiviteit verbrandt. Best handig om te zien hoeveel je moet bewegen, voordat je dat ijsje er weer af hebt getraind. En best een verrassing om te lezen dat je puur met liggen op het strand óók al calorieën verbrandt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Klimmen

Hou je wel van een beetje avontuur? Kijk dan of er in de buurt een leuke outdoor-activiteit te vinden is. Met een uurtje abseilen verbrand je 596 kcal en met een uurtje duiken maar liefst 520 kcal. Blijf je liever met beide voeten op de grond? Trek dan je bergschoenen maar aan. Met een trektocht verbrand je al snel zo’n 446 kcal per uur.

Zwemmen

Bestaat de rest van je reisgezelschap uit mensen die wel graag de hele week aan het strand vertoeven? Geen punt! Ook aan zee kun je behoorlijk wat leuke activiteiten doen. Wat dacht je van zwemmen (446 kcal per uur), waterskiën (446 kcal per uur) of snorkelen (372 kcal per uur)? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker op je strandbedje te blijven liggen voor een heerlijke siësta. Hiermee verbrand je een stuk minder, maar toch wat: 46 kcal per uur.

Op de camping

Het fijne aan kamperen is dat je op de camping vaak veel ruimte en faciliteiten hebt voor een gezonde buitenactiviteit. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de hele dag in een campingstoel een boek te gaan lezen, maar je zou ook lekker kunnen gaan badmintonnen met je partner of (klein)kinderen. Dit staat met 334 kcal per uur gelijk aan maar liefst drie bolletjes ijs die je er dus vanaf werkt. Ook leuk, maar iets minder effectief is om zestig minuten te gaan frisbeeën of volleyballen. Daarmee verbrand je zo’n twee bolletjes ijs (224 kcal). Oh, en bij het opzetten van een tent verbrand je ook calorieën: gemiddeld zo’n 260 per uur.

Bron | Quest
Beeld | iStock

Af en toe mag je natuurlijk best even relaxen. Geniet op die momenten tijdens jouw vakantie van de nieuwste Margriet vakantie-special. In deze speciale uitgave vind je heerlijke recepten, bijzondere verhalen en tips voor de mooiste vakantieadresjes. Bestel hem hier.

Ook interessant