null Beeld

Vaak hoofdpijn? Misschien kom je deze vitamine tekort!

Heb je regelmatig last van hoofdpijn? Dan kan het best zijn dat je extra vitamine D nodig hebt, ontdekten Finse onderzoekers. En die kans is nog groter als je ouder bent dan vijftig.

Vitamine D is niet alleen belangrijk voor gezonde botten. Je lichaam heeft het ook nodig voor een gezond immuunsysteem en uit eerder onderzoek blijkt dat pillen met vitamine D3 zelfs de stemming kunnen verbeteren. Nu hebben Finse onderzoekers van de Universiteit van Kuopio ontdekt dat de vitamine mogelijk óók een rol speelt bij hoofdpijn en migraine.

Vaker hoofdpijn, minder vitamine D

Zo blijkt uit hun studie dat mannen die vaker hoofdpijn hebben, minder vitamine D in hun bloed hebben dan mannen die weinig hoofdpijn hebben. Wat de rol van vitamine D precies is, blijft helaas onduidelijk. Daarvoor is meer onderzoek nodig. Ook is het onderzoek alleen uitgevoerd bij mannen van middelbare leeftijd en ouderen, waardoor onbekend is of de resultaten ook voor vrouwen en jonge mannen gelden.

Goed om te checken!

Toch is het verstandig om te kijken of jij extra vitamine D nodig hebt. Zo worden vrouwen boven de vijftig sowieso geadviseerd om extra vitamine D te nemen via een supplement. Naarmate we ouder worden, is ons lichaam namelijk minder goed in staat om vitamine D uit het zonlicht en voeding te halen. Veel vrouwen weten dit niet, waardoor ze meer risico lopen op botontkalking, spierklachten, mogelijk somberheid en wie weet: ook hoofdpijn!

Deze drukpunten verlichten je hoofdpijn

Door bepaalde drukpunten te masseren, kunnen pijnklachten verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen.

Bron | Vitamine Informatie Bureau

Foto | iStock

Om goed om te weten

Bekijk ook

Zul je altijd zien: ben je op pad, is je telefoon leeg en heb je geen oplader meegenomen. Deze handige oplossing ziet er ook nog eens stijlvol uit!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden