Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ongewenst urineverlies? Laat je hier niet door belemmeren!

tena.jpg

Urineverlies

Ongewenst urineverlies? Laat je hier niet door belemmeren!  Speciaal voor jou zet Margriet samen met Tena Lady de beste tips op een rij van vrouwen die ook te maken hebben met urineverlies en toch vol enthousiasme van het leven genieten.

 

 

 

Annemiek Netten  (58), spiritueel coach en moeder van Freddy (35): “Sinds mijn vijftigste, toen ik in de overgang kwam, heb ik te maken met ongewenst urineverlies. Zodra ik ergens aankwam moest ik direct naar het toilet.”

De oplossing voor mij

“Ik besprak het met mijn huisarts, die me doorverwees naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in blaasproblemen. Van haar heb ik bekkenbodemoefeningen geleerd. De fysiotherapeut vertelde me dat heel veel vrouwen met ongewenst urineverlies te maken hebben en dat het niet aan leeftijd gebonden is. Dat vond ik echt een eyeopener. In het begin gebruikte ik maandverband, maar dat zat niet prettig. Toen ik een keer iets over TENA Lady las, wist ik meteen dat dit dé oplossing voor mij was. Sindsdien heb ik altijd een TENA bij me als ik op pad ga, dat geeft me een zeker gevoel.”

Niet bang voor ongelukjes

“Ik voel nu weer de vrijheid om langere tijd van huis weg te blijven, zonder bang te hoeven zijn voor ongelukjes. Ja, ik moet nog steeds vaak naar het toilet, daar doe ik verder niet geheimzinnig over. Urineverlies hoort er een beetje bij op mijn leeftijd. Als dit straks mijn enige ongemak is, valt het ouder worden toch reuze mee?!”

Urineverlies – tips van Annemiek

“Als spiritueel coach help ik mensen bij het loslaten van stress. Stress voel je altijd op de zwakste punten van een lichaam. Als ik heel druk ben, moet ik vaker naar het toilet. Mediteren helpt om meer controle over je lijf te krijgen. Elke dag tien minuten is genoeg.”

“Doe dagelijks bekkenbodemoefeningen om de blaas niet verder te laten verslappen.”

“Drink juist veel water, zo spoel je je blaas schoon.”

“Als je er voor open staat, gun jezelf dan eens een healing bij een spiritueel coach, speciaal voor de blaas. Drie behandelingen kunnen al voldoende zijn om meer rust te krijgen in je lijf en een eventuele blokkade op je blaas weg te nemen.”

Ben jij ook een sterke vrouw, sta je positief in het leven, heb je leuke hobby’s en/of werk, maar loop je weleens tegen ongewenst urineverlies aan? Wil jij ook met een fotoshoot in Margriet? Vertel dan hier je verhaal!

Meer tips over urineverlies vind je op voeldevrijheid.nl.

Ook interessant