Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Last van urineverlies, wat nu?

ozlrgsm6klqj_selected_wide_1200.jpg

– In samenwerking met VGZ

Ongewild urineverlies, oftewel urine incontinentie, is een ongemak waar één miljoen vrouwen in Nederland last van hebben. Bijna nooit wordt erover gesproken, terwijl incontinentie voor veel ongemak zorgt. Schaamte kan ertoe leiden dat vrouwen niet meer van huis durven en zelfs geïsoleerd raken.

Goede diagnose

In veel gevallen is dit ongemak eenvoudig te verhelpen of te verbeteren. Een goede diagnose staat daarbij centraal. Ongewild urineverlies is vaak goed te behandelen. Hiermee wordt niet bedoeld het voorschrijven van verbandjes of luiers, want dat zijn slechts symptoombestrijders. Een succesvolle behandeling begint met een goede diagnose. Veel vrouwen weten niet dat er verschillende soorten urineverlies zijn die een verschillende behandeling vragen. Als je bijvoorbeeld urine verliest tijdens het hoesten, krijg je een ander advies dan wanneer je last hebt van urineverlies door snelle aandrang. Er zijn op maat gesneden programma’s die een grote kans op succes geven. Natuurlijk zijn niet alle klachten te verhelpen door oefeningen en leefregels en is een bezoek aan de huisarts of medisch specialist altijd zinvol.

Krijg een betere controle over je lichaam

Zelfzorg

IncoCure biedt een incontinentietest voor vrouwen. Na het invullen van een vragenlijst krijg je meteen een advies op maat. Jouw persoonlijke gegevens worden anoniem behandeld en de uitkomsten geven de gebruiker meteen een persoonlijk advies op maat. Het is gebleken dat de meeste gebruikers die deze adviezen opvolgen, minder klachten, een betere levenskwaliteit en een lagere behoefte aan incontinentiematerialen hebben, met kostenbesparing als gevolg.

Diverse zorgverzekeraars, waaronder VGZ, hebben deze test inmiddels beoordeeld en voor hun verzekerden gecontracteerd.

Ga voor meer informatie naar vgz.nl/zinnige-zorg of www.incocure.nl. VGZ werkt samen met  zorgaanbieders die de zorg beter maken. Daarom reiken wij elk jaar de Zinnige Zorg Award uit. IncoCure was in 2016 een van de winnaars.

Ook interessant