Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zoveel uren per week beweegt de gemiddelde Nederlander (en dat maakt ons de fitste mensen ter wereld!)

zoveel-uren-per-week-beweegt-de-gemiddelde-nederlander.jpg

We bewegen ons heel wat af in Nederland, als we recent onderzoek onderzoek mogen geloven. Volgens een enquête onder zo’n 21.000 volwassenen komen Nederlanders namelijk als fitste mensen uit de bus.

En dat is niet heel gek voor een fietsland zoals het onze..

Dankzij dit aantal uren per week bewegen zijn Nederlanders de fitste mensen ter wereld

Lange tijd heerste de opvatting dat een half uur bewegen per dag optimaal voor onze gezondheid is. Nu wordt deze opvatting regelmatig bijgesteld: die 30 minuten zijn volgens veel gezondheidscoaches het absolute minimum, en meer bewegen op een dag zorgt voor een nog betere gezondheid. Gelukkig stijgen we in Nederland gemiddeld ver boven dat ene half uurtje uit -ten minste, als we Ipsos mogen geloven. Uit een enquête waar zo’n 21.000 volwassenen verspreid over 29 landen aan mee deden, blijkt dat wij het er als land het beste van afbrengen. Met gemiddeld 12 (!) uur bewegen per week prijken we bovenaan de lijst van fitste inwoners.

Lees ook
Meer bewegen zonder te gaan sporten: het kan met deze 16 tips

Let wel: bij dit aantal uren wordt iedere vorm van beweging meegeteld. Oók dat ommetje met de hond of die fietstocht naar de supermarkt wordt erbij opgeteld. En dan lijkt dat aantal uren meteen een stuk haalbaarder: want wat doen wij in Nederland, fietsland, eigenlijk níet met onze stalen ros? In andere landen wordt beduidend minder gefietst: Brazilië, Japan, Italië, Chili en Frankrijk bungelen helemaal onderaan de lijst. Inwoners van die landen bewegen gemiddeld maar 4 uur per week volgens dit onderzoek.

Verschil mannen en vrouwen

Er zit overigens nog een klein verschil tussen Nederlandse mannen en vrouwen: mannen zeggen nog nét iets meer te sporten dan vrouwen. Bij hen staat het gemiddelde aantal uren per week bewegen op 15,2 uur. Pakken zij nét iets vaker de fiets, of is het toch die vrouwelijke bescheidenheid? Hoe dan ook komen we als Nederlander goed uit de verf als het om sporten gaat.

Beeld | Getty Images

M50 Cover HR JPG

Margriet 50 ligt in de winkels! Met daarin een heel scala aan surprise ideeën en DIY-adventkalenders voor de naderende feestmaand, een groot interview met presentatrice Irene Moors, de leukste tips voor een dagje shoppen in Dordrecht, de lekkerste Thanksgiving-recepten en nog veel meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant