Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit trucje voorkomt dat je ongezond gaat snacken

ongezonde-snack.jpg

We kennen het moment allemaal: je zit ’s avonds lekker op de bank en ineens denk je aan dat lekkere pak koekjes of die fijne zak chips die je nog in de kast hebt liggen. Of wat te denken van die chocolade die je van je collega’s hebt gekregen? Vind jij het ook zo lastig om die verleiding te weerstaan? Dan hebben we goed nieuws. Een simpel trucje zou je hier namelijk goed bij kunnen helpen!

Grijp jij vaak ’s middags na de lunch of ’s avonds op de bank naar ongezonde tussendoortjes? Dan heeft diëtiste Michele Fumagalli een simpel trucje om je van deze gewoonte af te helpen. “Stel je heel levendig wat wortels en humus voor. Probeer te denken aan de smaak, de textuur en het gevoel dat je zou krijgen na het eten ervan. Klinkt dat allemaal erg goed? Dan heb je waarschijnlijk gewoon honger. Kies dan voor een gezond alternatief in plaats van dat je je vergrijpt aan ongezonde snacks”, vertelt Fumagalli.

Luister naar je lichaam

“Heb je geen zin in de gezonde snack die je je zojuist hebt ingebeeld? Dan hunker je waarschijnlijk gewoon naar iets iets ongezonds, terwijl je lichaam niet per se behoefte heeft aan eten”, gaat Fumagelli verder. “Je lichaam weet perfect hoeveel het nodig heeft. Je moet gewoon leren luisteren naar je lichaam om te weten te komen of het echt honger heeft, of dat het gewoon naar iets snakt.”

Volgens de diëtiste werkt de truc ook met andere gezonde tussendoortjes. “Elke snack die je een gezonde balans aan voedingsstoffen biedt, werkt voor dit trucje. Denk hierbij aan een combinatie van groenten of fruit en eiwitten.”

Schuldgevoel

Geef je toe aan de verleiding? Dan is de kans groot dat je meer eet dan je eigenlijk van plan was. Het resultaat: een opgeblazen gevoel door alle overbodige suikers én een schuldgevoel. “Door te ontdekken wat je lichaam je nu echt probeert te vertellen, zorg je ervoor dat je je voeding afstemt op wat je echt nodig hebt. Daardoor voorkom je dat je voortdurend in de verleiding komt en te veel eet.” Een ideale truc dus, wanneer je wat laatste pondjes wilt verliezen.

Lees ook
Afvallen? Probeer dan dít aantal uren per nacht te slapen

Bron| HLN.be
Beeld| iStock

Ook interessant