Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Touwtjespringen: spring je slank!

touwtjespringen-spring-je-slank.png

Touwtjespringen is en blijft leuk. En niet alleen voor kinderen! Het is namelijk ook een goede work-out en dé manier om strakker te worden en aan je conditie te werken. Je kunt er zelfs veel calorieën mee verbranden. Dus: in spin, de bocht gaat in. Uit spuit, de bocht gaat uit…

Touwtjespringen heeft vele voordelen. Ten eerste is het goedkoop, want je hebt er alleen maar een springtouw en een paar goede sportschoenen voor nodig. Ten tweede kun je het gewoon thuis doen. En tot slot is touwtjespringen een heel goede work-out. Niet voor niets is het voor veel (top)sporters de perfecte warming-up of trainingsoefening. Alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Van je kuiten tot je buikspieren en van je armen tot je billen.

Afvallen met touwtjespringen?

Jazeker! Omdat je alle spieren in het lichaam gebruikt, word je er niet alleen strakker door, óók je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren. En je verbrandt er dus behoorlijk wat calorieën mee: 0,14 per kilo per minuut. Als je dit vergelijkt met andere sporten is dat erg veel. Natuurlijk vliegen de kilo’s er niet af door het touwtjespringen alleen. Gezond eten is ook belangrijk. Het blijft natuurlijk een kwestie van goede voeding én bewegen.

Beginnen met touwtjespringen?

Als je wilt beginnen met touwtjespringen, is het belangrijk dat je goede sportschoenen hebt om blessures te voorkomen. Daarnaast heb je een springtouw nodig van ongeveer twee meter lang. Je kunt zowel voor een springtouw met een dik touw gaan als met een dun touw. Een dik touw is zwaarder, waardoor de work-out ook intensiever wordt.

Om blessures te voorkomen, is het verstandig om het touwtjespringen rustig op te bouwen. Spring eerst vijf keer een minuutje met tussendoor telkens een halve minuut rust. Je kunt het daarna steeds verder uitbouwen en ook variatiesprongen maken, zoals met één been springen, het touw achteruit draaien of ‘rennende’ sprongen maken.

Laat je inspireren door de verschillende sprongen in deze video!

 

Ook interessant