Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Tips voor gezonde lunch voor kinderen

gezonde-lunch.png

Het is (bijna) zover: de kinderen gaan weer naar school. Dat wordt weer heen en weer vliegen, wel of niet oppas regelen én, niet te vergeten: de broodtrommeltjes vullen. Begin het nieuwe schooljaar georganiseerd en gezond met deze tips.

Laat jezelf inspireren

Op internet staan genoeg leuke ideeën voor een gezonde en leuke lunch. Kijk bijvoorbeeld eens wat rond op Pinterest. Daar vind je allerlei inspirerende recepten. Zoek desnoods samen met je kind naar lekkere recepten, zodat de lunch meer dan een eetmoment wordt.

Maak een plan voor maaltijden

Het maken van een weekmenu kan helpen met het vinden van een gezonder eetpatroon voor het hele gezin en bespaart ook nog eens tijd, geld en stress. Dat komt omdat je simpelweg elke dag het menu kunt volgen, zonder elke keer op en neer naar de supermarkt te rijden. Je weet namelijk al een week van tevoren wat je op welke dag gaat eten.

Maak een lijst met lunches

Maak een lijst met lunches, bijgerechten en tussendoortjes. Zo hoef je niet elke dag na te denken wat je nu weer moet maken voor de lunch. Deze strategie bespaart je veel tijd.

Bereid wat dingen voor

Als je in het weekend alvast wat tijd steekt in het voorbereiden van maaltijden kan dit de week erna veel tijd schelen. Het is natuurlijk nóg leuker om dit samen met de kinderen te doen. Je kunt bijvoorbeeld gezonde muffins bakken en deze invriezen of samen fruit snijden.

Bron: Keeperofthehome

Ook interessant