Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Grootmoeders tips voor een goed figuur

goedfiguur1-jpg.jpg

Ter ere van het 75 jarig bestaan van Margriet zijn wij de archieven ingedoken. Wat blijkt? In de vroege jaren waren de Margriet lezeressen al bezig met hun figuur. Want met de juiste houding laat je jouw lichaam optimaal spreken. Margriet liet haar lezeressen in de jaren ’60 zien hoe je met een paar oefeningen van die kromme rug of hangende schouders af kwam. Zie hier het complete artikel met de beste tips voor een goed figuur!

Hangende schouders
Zij maken de buste slapper en welven langzaam maar zeker de ruggengraat. De longen komen in het gedrang en U kunt minder zuurstof opnemen. Went u zich bij het zitten, staan en lopen aan de volgende houding: kin iets omhoog, schouders iets naar beneden schuin naar achteren, armen in het okselgewricht een beetje naar achteren gedraaid. Een oefening om de schouders te spannen: schouders als bij het schouderophalen opheffen, naar achteren voeren en laten zakken. De schouders vooral vlug rond laten draaien.

Tegen hangende schouders
Ga met gespreide benen staan. Armen op schouderhoogte met gebogen ellebogen en de handen met de palmen naar beneden tegen de borst. Stoot nu de ellebogen enkele malen krachtig naar achteren.

Kromme rug

Heeft u een kromme rug? Dan geeft het hele lichaam de indruk futloos te zijn.

Doe de spiegeltest: trek in het midden van een grote spiegel een rechte verticale krijtstreep. Ga daar zijdelings voor staan, tot zij precies over uw oorlelletje loopt. Heeft u een goede houding, dan loopt de lijn vanuit uw oorlelletje voor de oksel langs over het been tot voor de enkel.

Handige rugoefeningen
– Kniel en strek één been naar opzij. De armen zijn boven het hoofd geheven. Draai de romp en buig tot de handen de kuit kunnen aanraken.

– Ga op een krukje zitten en leg de handpalmen tegen het achterhoofd. Draai de romp opzij en buig, terwijl u met de handen een drukje na geeft. Alleen het bovenste deel van de wervelkolom mag rond worden.

 

Ook interessant