Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Met déze tips ben jij in no-time van je verkoudheid af!

zo-kom-je-het-snelste-van-j.jpg

Het is weer de tijd van het jaar. Snotteren, hoesten en proesten. Gelukkig zijn er nu een aantal tips die je helpen om zo snel mogelijk van die verkoudheid af te komen!

Waar kunnen wij ons inschrijven?

Drinken, drinken, drinken

Eén van de belangrijkste dingen voor een goede weerstand, is drinken. Kleine kanttekening: we bedoelen het drinken van water, geen alcoholische drankjes en ook geen koffie of zwarte thee. De reden hiervoor is dat een goede vochtbalans zorgt voor een optimale werking van je lymfestelsel. In je lymfestelsel worden witte bloedcellen aangemaakt, die zorgen voor een goede afweer tegen virussen en bacteriën.

Gember en kurkuma

Naast het drinken van water kun je ook virussen aanpakken door het eten en drinken van verse gember en kurkuma. Beide hebben een ontstekingsremmende, antivirale en slijmvliesverzachtende werking. De eenvoudigste manier om gember of kurkuma binnen te krijgen is door er thee van te trekken. En zo’n kopje thee is nog super lekker ook!

Vitamine C

Vitamine C is een middel dat belangrijk is bij het verminderen van de symptomen van verkoudheid. Deze vitamine zit onder meer in citroen, sinaasappels en kumquats, maar ook in groenten als paprika, chilipepers, broccoli, spruitjes, bloemkool, spinazie en zoete aardappel. Door hierin te variëren is de kans al veel kleiner dat die verkoudheid doorzet.

Zeg maar dag tegen die waterige oogjes en verstopte neus!

Bron: Metro Nieuws
Beeld: iStock

Ook interessant