Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Schrale en rode neus van het snuiten? Deze tips werken het best

tips-schrale-neus.jpg

Ben jij al weken snipverkouden en kom je maar niet van het gesnotter af? Grote kans dat je dan met een rode en schrale neus rondloopt. Gelukkig kom je er met een paar simpele tips binnen een mum van tijd weer vanaf.

Als je pakje tissues de laatste tijd je beste vriend was, ken je waarschijnlijk de strubbeling van de schrale neus. Het frisse winterweer is de boosdoener, maar je hoeft gelukkig niet met het pijnlijke gevoel te blijven zitten tot de temperaturen weer stijgen. Probeer onderstaande tips eens:

1. Deppen

Hoewel je niet zonder zakdoek kunt als je een loopneus hebt, kan het ding de boel ook alleen maar erger maken. Als je ‘m niet op de goede manier gebruikt, tenminste. Je neus is namelijk constant vochtig, waardoor ie sneller uitdroogt. Wrijf je continu met een zakdoek, dan beschadig je de huid alleen maar meer. Door te deppen voorkom je de meeste schade.

2. Warme washand

Doet je neus ontzettend veel pijn doordat ie zo geïrriteerd is? Om dat gevoel te verzachten, kun je er een warm washandje (niet te heet) op leggen. Ga even liggen en laat de warme lap liggen totdat ie helemaal afgekoeld is. Smeer vervolgens de huid in met een hydraterende crème en je zult merken dat het zere gevoel een stuk minder is.

3. Water, water, water

Ook als je een schrale en rode neus hebt, kan water drinken wonderen doen. Zo blijf je gehydrateerd, waardoor de huid soepel blijft. Waar je beter van weg kunt blijven, zijn vochtafdrijvende drankjes zoals koffie en alcohol. Die drogen de huid namelijk verder uit. Net als een hete douche overigens, dus de warme kraan kun je beter niet te ver opendraaien.

4. Blijven smeren

Smeer je elke ochtend én avond crème op je gezicht? Als je last hebt van een schrale neus gedurende de wintermaanden, is het verstandig om die zone meerdere keren per dag te voeden. Doe dat met een vette zalf; voor het slapengaan zelfs met een dikke laag, zodat het lekker kan intrekken ’s nachts.

5. Let op je beautyproducten

Belangrijk als je een pijnlijke neus hebt door het snuiten: let op het ingrediëntenlijstje van je beautyproducten. Gebruik uitsluitend producten voor een gevoelige huid en geen middeltjes waar parfums in zitten. Die zorgen voor extra uitdroging.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |  Het laatste nieuwsLibelle
Beeld | iStock

Ook interessant