Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Tilapia is niet zo gezond als we denken

vis.jpg

We zijn in Nederland meer en meer tilapia gaan eten. Deze zoetwatervis heeft aan populariteit gewonnen doordat het een niet al te duur visje is, dat gemakkelijk in recepten te verwerken is. Als dit een wilde vis was, zou het gezond zijn om te eten, maar het eten van de gekweekte vis uit China kan een gezondheidsrisico met zich meebrengen! Bijna alle vis die in de supermarkt wordt verkocht, is gekweekt.

De nadelen van goedkoop gekweekte vis

  • Er zitten bijna geen gezonde vetten in tilapia, doordat de vissen gevoed worden met soja en genetisch gemanipuleerde maïs.
  • Gekweekte tilapia bevat een hoog dioxinegehalte, soms wel 11 keer hoger dan wilde tilapia. Dioxines kunnen maar liefst 7 tot 11 jaar in je lichaam blijven!
  • Tilapia krijgt antibiotica om gezond te blijven. Daarnaast worden pesticiden aan het kweekwater toegevoegd. Door het eten van deze vis krijg je dus onbewust ook antibiotica en pesticiden binnen. Wist je dat een wilde zalm eigenlijk zou sterven als die per ongeluk met dit soort bestrijdingsmiddelen in aanraking komt?
  • Vaak eet je vis omdat er gezonde omega’s in zitten. Helaas! Goedkoop gekweekte vis bevat een samenstelling van omega-3 en omega-6 die niet in balans zijn. Daarnaast ontbreken de vetzuren en eiwitten die wel in wilde vis zitten.
  • Het voer van gekweekte vis bestaat naast de soja en mais uit kippenpoep en varkensafval. Bah!
  • Gekweekte vis is 10 keer vaker aan kankerverwekkende verontreiniging blootgesteld dan wilde vis.

logo_asc_400x300.BWddV (1)

Toch genieten van een lekker visje? Let dan op het ASC keurmerk!
Het keurmerk Aquaculture Stewardship Council (ASC) garandeert dat de vis verantwoord is gekweekt.

Lees meer: Hoe kies je een duurzamere vis?

 

 

Bron: viralinside.net

Ook interessant