Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Vrouw zweert bij dít simpele trucje tegen migraine

vrouw-zweert-bij-dit-simpele-trucje-tegen-migraine.jpg

Laten we vooropstellen dat je bij aanhoudende migraine absoluut eerst je huisarts moet raadplegen, maar het kan nooit kwaad om onschuldige tips uit te proberen. Zelfs niet als ze van populair sociaal medium TikTok komen.

Op TikTok, vooral populair onder tieners en mensen die van aanstekelijke dansjes houden, deelt gebruiker Jessica Pelatt haar ultieme tip tegen migraine-aanvallen. “In de categorie: dingen waarvan ik zou willen dat iemand ze me tien jaar geleden had verteld”, valt volgens Pelatt een simpele nek-oefening die spanning uit je hoofd wegneemt.

Ultieme migraine-tip?

Pelatt vervolgt het filmpje door te zeggen dat ze écht bijna alles al heeft geprobeerd. “Ik heb al meer dan 25 jaar last van migraine en ik heb alles geprobeerd. Ja, echt alles.” Vervolgens verschijnt er een gigantische lijst in beeld van alle dingen die ze heeft geprobeerd: medicatie, neuroloog, MRI’s, scans, een ander dieet, een ander matras, yoga, sport, acupunctuur – ga zo maar door. 

Er is volgens Jessica slechts één trucje waarbij ze duidelijk merkt dat het helpt: een rekoefening voor je nek. Ze laat een illustratie zien van hoe de oefening werkt. We leggen ‘m even voor je uit: je leunt met je rug tegen de muur en plaatst je voeten zo’n 30 cm van de muur af. Ook je achterhoofd leun je tegen de muur. Vervolg duw je je kin omlaag en je achterhoofd ‘slide’ je hierdoor, langs de muur, omhoog. Hierdoor voel je een rek in je nek. 

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

@jessicapelatt

Not intended to replace seeing a doc (because sometimes the causes of ##migraines can be serious). ##selfhelp ##physicaltherapy ##chronicpain

♬ original sound – jessicapelatt

Volgens Jessica is het belangrijk om deze simpele oefening elke dag even te doen, juist ook op dagen dat je nergens last van hebt. Nogmaals: een tip van iemand op TikTok kan werken maar niet alles werkt voor iedereen en de meest slimme optie is nog altijd: langs een professional gaan. Migraines kunnen namelijk meer zijn dan alleen een vervelende hoofdpijn af en toe en wijzen op een ernstiger probleem. Zorg dus altijd dat je je dokter inlicht.


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron |TikTok
Beeld | iStock

Ook interessant