Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hier kun je tijgerbalsem en gelijksoortige zalfjes óók voor gebruiken

hier-helpen-tijgerbalsem-en-vergelijkbare-zalfjes-ook-bij.jpg

Tijgerbalsem, Vicks of welk ander merk dan ook: veel mensen hebben wel een soort verkoudheidszalfje in huis. Fijn om hoest te verlichten en wat warmte rondom je keel te brengen. Maar wist je dat zo’n zalfje ook voor hele andere kwaaltjes kan werken?

In de gemiddelde verkoudheidszalf zitten ingrediënten als eucalyptus, menthol en kamfer. Die drie werken ontstekingsremmend en ontsmettend, wat op zichzelf al heel veel waard is. 

Maar wist je ook dat je je potje tijgerbalsem ook hiervoor kunt gebruiken?

 • Acne en puistjes
  Smeer een beetje zalf op je pukkel en je zult al gauw verbetering zien.
 • Spierpijn
  Te hard gesport, een kast naar boven getild of met kratjes bier lopen sjouwen? Verkoudheidszalf werkt! Masseer het in op de plekken waar je spierpijn voelt en het zal je doorbloeding goed stimuleren.
 • Hoofdpijn
  Smeer wat Vicks of gelijksoortige zalf op je voorhoofd of slapen en binnen een paar minuten voel je je beter.
 • Wondjes
  Heb je een wondje of splinter? Smeer er wat balsem op en de genezing gaat stukken sneller én je voorkomt een eventuele infectie.
 • Insecten
  Vieze beestjes haten de geur van je favoriete tijgerbalsem, dus smeren maar! En als je al geprikt bent door bijvoorbeeld een mug, dan biedt dit zalfje ook verlichting.
 • Schimmelnagels
  Smeer twee weken lang je schimmelnagel in met je favoriete verkoudheidszalf. Na een paar dagen zie je al verkleuring, wat betekent dat het proces in gang is gezet.
 • Brandwonden
  Let op: dit geldt alleen voor lichte brandwonden, voor ernstigere wonden ga je naar het ziekenhuis! Ben je in de zon verbrand of heb je hete oliespetters op je hand gekregen tijdens het koken? Smeer er wat balsem op en de genezing gaat sneller.
 • Voeten
  Pijnlijke voeten omdat je de hele dag op ongemakkelijke schoenen hebt gelopen of lang moest staan? Smeer je voeten gul in met je verkoudheidszalf en trek vervolgens een paar sokken aan. Morgen zijn ze weer als nieuw!

Bron | ViralMundo
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Margriet 45 ligt nu in de winkel! Met deze week: een powerplan voor 50+, tips om zelf je haar te kleuren, een interview met Robert ten Brink en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant