Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Een kopje thee is niet alleen lekker, maar zou ook goed zijn voor dít orgaan

the-best-comfort-on-a-cold-day.jpg

Thee is lekker, goed voor je bloeddruk, ontspannend… en volgens dit onderzoek ook nog eens goed voor je brein. 

Wetenschappers van de National University of Singapore deden de ontdekking dat thee een positieve invloed heeft op de gezondheid van je brein. Hiervoor analyseerden ze 36 volwassen, allemaal ouder dan zestig jaar.

Groene en zwarte thee

De onderzoekers keken naar de lichamelijke en mentale gezondheid, levensstijl én theeconsumptie van de deelnemers, om te kijken of er overeenkomsten en connecties gevonden konden worden. Ze deden de ontdekking dat deelnemers die in de afgelopen 25 jaar minimaal vier keer per week groene of zwarte thee dronken, een gezonder brein hadden.

Betere verbindingen

Sommige delen van het brein waren namelijk op een efficiëntere manier met elkaar verbonden, vergeleken met die van niet-thee drinkers. Hoe efficiënter de verbindingen in de hersenen, hoe beter informatie verwerkt kan worden.

Minder risico

Hoewel er meer onderzoek nodig is (want in hoeverre is er toeval in het spel), doet deze studie vermoeden dat thee dus een positieve invloed heeft op de hersenstructuur. En hoe beter je hersenen functioneren, hoe minder kans op leeftijd gerelateerde hersenziekten zoals dementie. Tijd om een lekker kopje te zetten?

Bron | Onderzoek Universiteit Singapore | Womandandhome.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant