Eten Gezondheid Nieuws

Tegen deze huisgemaakte taco’s kan geen Taco Bell op!

taco.jpg

De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell opent binnenkort zijn eerste vestiging in ons land. Leuk nauurlijk, maar wij maken onze burrito’s en taco’s net zo lief gewoon zelf. Lekkerder, goedkoper en een stuk gezonder.

Taco Bell, waar je Mexicaanse fastfood kunt eten, wil binnen tien jaar doorgroeien naar vijftig filialen in Nederland, meldt Foodlog. Maar als íéts makkelijk is om zelf te maken, dan zijn het wel taco’s, burrito’s en tortilla’s. Deze taco’s met gehakt en tzatziki bijvoorbeeld. Klaar in twintig minuten, om je vingers bij af te likken en als je in plaats van gehakt (slank) tartaar gebruikt, zijn ze nog superslank ook.

Dit heb je nodig

* 1 kleine komkommer * 1-2 teentjes knoflook * zout * peper * 3 tomaten * 1 ui * 1 bekertje (150 ml) Griekse yoghurt 0% vet * 12 tacoschelpen * 1 el olie + 25 g boter * 300 g rundergehakt of (slank) tartaar * 1 miniblikje maïskorrels * 1 zakje tacokruidenmix (of maak het zelf, zie onder)

Zo maak je het

Schil de komkommer, rasp de helft en snijd de rest in blokjes. Laat de geraspte komkommer even uitlekken. Pel en snipper knoflook (hoeveelheid naar smaak). Snijd de tomaten in blokjes en pel en snipper de ui. Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer in een kom de geraspte komkommer door de yoghurt en breng op smaak met knoflook en peper en zout. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak het vlees bruin en korrelig. Bak de ui 2 min. mee. Voeg de kruidenmix, ½ kopje water en de maïskorrels toe. Laat het mengsel 4-5 min. zachtjes koken. Verwarm intussen de tacoschelpen in de oven. Vul aan tafel de taco’s met vlees, wat komkommer, tomaat en een schepje tzatziki.

Tip: voor de vegetarische versie kun je de tartaar vervangen door kidneybonen. 

Zelf je kruidenmengsel maken

Kant- en klare kruidenmixen bevatten veel zout en vaak ook andere smaakversterkers, zoals suiker. Met deze eenvoudige basis-ingrediënten maak je net zo makkelijk je eigen tacokruidenmix.

* 3 theelepels komijnpoeder * 1½ theelepel paprikapoeder * 1 theelepel korianderpoeder * ½ theelepel knoflookpoeder * 1 theelepel chilipoeder * 1 theelepel chilivlokken * 1 theelepel uienpoeder * 2 theelepels zwarte peper * ½ theelepel zout

Tip: je kunt deze kruidenmix naar smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld voor een pittigere variant meer chilipeper toe.

 

 

Ook interessant