Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Je kunt je teennagels het best in déze vorm knippen

je-kunt-je-teennagels-het-best-in-deze-vorm-knippen.jpg

Heb jij regelmatig last van een ingegroeide teennagel? Of breken je teennagels snel? Dan heeft een podoloog een gouden tip voor je.

De vorm waarin je je teennagels knipt en vijlt, kan namelijk dat soort kwaaltjes voorkomen.

De beste vorm voor je teennagels

Knip of vijl je teennagels vooral niet rond zoals je teen, drukt podotherapeut Miguel Cunha iedereen op het hart via lifestylewebsite PureWow. Ook niet te hoekig. “Zo vergroot je de kans op ingegroeide teennagels.” In welke vorm dan wel? Nou, de bovenkant moet je gewoon recht knippen en laten, aldus het advies van de expert. “Maar vijl de hoekjes vervolgens een beetje, zodat die iets schuin aflopen en de vorm van de teen volgen.” Dankzij deze vorm kunnen je teennagels zo recht mogelijk groeien, waardoor de kans op een ingegroeide teennagel zo klein mogelijk blijft.

Lees ook:
Dit zeggen je nagels over je gezondheid

Lengte van je teennagels

Maar hoe zit het met de lengte van je teennagels? Knip ze vooral niet te kort, maar wel regelmatig. “Als je teennagels te lang zijn, kunnen ze sneller beschadigd raken doordat ze bij elke stap tegen je schoenen aankomen”, legt de podotherapeut uit. Zo kun je bijvoorbeeld een blauwe plek of bloeduitstorting onder je teennagel krijgen, en dat kan vervelend voelen.

Tips voor teennagels knippen

Naast de juiste vorm zijn er nog aan aantal andere tips om zo goed mogelijk je teennagels te knippen. Knip je teennagels bijvoorbeeld na het douchen, adviseert pedicure Marcela Correa. “Dan zijn ze zachter, wat beschadigingen in je nagels kan voorkomen.” Een nagelknipper zoals deze is prima als je teennagels van een ‘normale’ dikte hebt. Maar kom je daarmee maar moeilijk door je nagel heen, dan is een nageltang voor jou misschien een betere optie.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Ook interessant