Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Te volle agenda? Houd overzicht met deze tips!

werk.jpg

Heb je af en toe het idee dat je nooit genoeg tijd hebt om alles gedaan te krijgen wat ‘moet’? Ren en vlieg je door het leven en ben je hierdoor altijd uitgeput?

Wie heeft besloten dat multitasking en 24/7 bereikbaarheid goede ideeën waren? In deze drukke periode wil je jezelf nog wel eens voorbij lopen. Hoe houd je overzicht en voorkom je dat je totaal overspannen raakt?

1. Wees kieskeurig in je afspraken. Wil iemand met je afspreken, vraag je dan eerst af of het jou ook uitkomt. Of kan het ook gewoon telefonisch?

2. Maak gebruik van automatische incasso. Als je elke maand dezelfde rekeningen moet betalen, kijk dan of een automatische incasso mogelijk is. Dat scheelt veel tijd en je kunt die betalingen dan ‘loslaten’.

3. Plan ik-avondjes. Gewoon, een keer per één of twee weken. Zet een kruis in je agenda en ga iets voor jezelf doen wat je echt graag wilt. Boek een manicure, volg een workshop die je al heel lang leuk lijkt of ga een avondje ‘netflixen’. Je hebt tijd voor jezelf nodig om op te laden.

4. Beperk het bekijken van social media overdag tot je pauzes. Reageren en liken kan ook in de avonduren. En weet: je kunt het natuurlijk ook gewoon een paar dagen in z’n geheel overslaan.

5. Ga niet multitasken, maar werk je to-do-lijst af op basis van urgentie.

6. Leer NEE zeggen. Nee zeggen tegen een ander, is vaak JA zeggen tegen jezelf!

7. Huur hulp in. Als het allemaal te druk wordt, is er niets op tegen om iemand anders het strijk- of schoonmaakwerk te laten doen, daarmee bespaar je jezelf een hoop tijd en energie.

8. Blijf ademhalen. In slechts drie minuten diep in- en uitademen kan je weer bij jezelf komen.

9. Vergadering? Maak een agenda! Zo weet iedereen waar het over gaat en kan je snel en effectief de vergadering doorlopen.

10. Heb je een afspraak met iemand gemaakt? Stuur een bevestiging. Zo weet je zeker dat de ander de afspraak ook in de agenda heeft. Het toevoegen van een eindtijd kan handig zijn als leidraad.

Lees ook: 10 gewoontes waarmee je tijd kunt besparen

Ook interessant