Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Bewezen: mensen die altijd te laat komen leven het langst

bewezen-mensen-die-altijd-te-laat-komen-leven-het-langst.jpg

Als je iemand bent die altijd op tijd komt, dan erger je je vast constant aan mensen die altijd en overal te laat komen. Toch lijken zij het laatste woord te hebben; chronisch te laat komen blijkt een hele gezonde eigenschap te zijn.

Sterker nog: laatkomers leven een stuk langer dan mensen die altijd op tijd komen.

Minder stress door te laat komen

Lifestylewebsite Southern Living heeft een heleboel wetenschappelijke onderzoeken over laatkomers met elkaar vergeleken en ontdekte dat vaak te laat komen een indicatie is van een goede gezondheid. Dit heeft er alles mee te maken dat mensen die zich niet zo druk maken om de tijd minder stress ervaren.

Boosdoener voor de gezondheid

Stress is, zoals we weten, één van de grootste boosdoeners voor onze gezondheid. We hebben er mentaal én lichamelijk last van, en een leven lang stress hebben geeft een serieuze deuk in je levensverwachting. Stress verhoogt het risico op een beroerte, hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Bovendien staat stress vaak in relatie tot een slechte nachtrust en ongezond eten, beide risico’s voor de gezondheid.

Positieve instelling

Laatkomers hebben doorgaans een stuk minder stress dan mensen die overal altijd op tijd willen komen. Vooral de mensen die zich niet zo heel druk maken over het feit dat ze ergens niet op tijd aankomen. Deze mensen zijn positief ingesteld en ook een tikkeltje onrealistisch; allebei eigenschappen die leiden tot een grotendeels stressvrij leven. En dan is het ook al eerder bewezen dat vrouwen die positief in het leven staan 15 procent langer leven dan negatieve vrouwen.

Wijze les

De conclusie: zelfs de op tijd-komers zouden het te laat komen soms iets meer moeten omarmen. Wat maakt het uit als het allemaal iets langer duurt dan gepland? Het is de stress niet waard.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant