Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze tas zorgt voor de minste nek- en rugklachten

tas-nek-rugklachten-margriet.jpg

Stijve nek, pijnlijke rug, zeurende schouders… drie keer bingo? Misschien is het dan tijd om een kritische blik te werpen op je tas. 

Die kan zomaar eens de oorzaak van je nek- en rugklachten zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Schoudertas

Een schoudertas zou volgens experts niet meer mogen wegen dan tien procent van je lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld zeventig kilogram, dan mag je schoudertas niet zwaarder wegen dan zeven kilo. Lijkt misschien veel, maar met de portemonnee, telefoon, laptop, fles drinken en andere spullen die we iedere dag meedragen, kom je daar al snel in de buurt. Laat als het kan wat spullen eruit en zorg voor een brede schouderband. Die verdeelt de druk over je schouder. Draag de tas ook kruislings over je lichaam heen, zodat het gewicht ook over de rest van je lichaam wordt verdeeld.

Handtas

Bungelt jouw tas in je hand of aan je onderarm? Zorg er dan voor dat het niet meer dan 4,5 kilo weegt. Doordat er geen lange riem aan een handtas zit, komen je schouder en onderarm enorm onder druk te staan. Wissel regelmatig van kant en stop zeker in deze tas niet teveel onnodige spullen.

Rugtas

Misschien iets onhandiger tijdens het shoppen, maar absoluut het best voor je rug: een rugtas. Volgens experts mag kun je op je rug maar liefst twintig procent van je lichaamsgewicht dragen. Dus weeg je zeventig kilo, dan kun je je rugtas gerust met veertien kilo volladen. En dat, als het goed is, zonder er pijnlijke nek, rug of schouders aan over te houden.

Heuptas

Als je weinig bagage hebt, is een heuptas misschien wel nog beter. Omdat je die om je middel bindt, wordt het gewicht erin evenredig verdeeld. Bovendien zijn heuptassen anno 2019 weer hartstikke in de mode, dus winkels barsten er momenteel van.

Met deze Burkely-tas en bijpassende portemonnee ga je in stijl de straat over. Nu met 57 procent korting in de Margriet Shop

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant