Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Supervoeding, wat is dat?

supervoeding_wat_is_dat.png

Je hoeft tegenwoordig maar een magazine open te slaan of er wordt geschreven over supervoeding. Maar wat is het eigenlijk en wat doet het? Welke producten vallen onder deze noemer en wat vinden we er al van terug in ons dagelijkse voedingspatroon?

Supervoeding is de verzamelnaam van heel veel verschillende voedingsmiddelen van planten, vruchten, zaden en noten tot groente, vis, vlees en kiemen. Al deze voedingssoorten zijn rijk aan essentiële voedingsmiddelen, zoals mineralen, proteïnes, vitaminen, enzymen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Ook zijn ze allemaal vrij van pesticides, chemicaliën en (groei)hormonen.

Wanneer is iets supervoeding?

Als een voedingssoort meer dan twaalf positieve eigenschappen voor de gezondheid bevat, dan mag het zich supervoeding noemen. Dat is best veel, aangezien de meeste producten die wij uit de supermarkt halen niet verder komen dan twee of drie positieve eigenschappen en ook nog vol zitten met additieven. Omdat de voedingstoffen die in supervoeding  zitten zo belangrijk zijn voor ons functioneren – en bijna niet te vinden is in ‘normale voeding – is supervoeding op dit moment zo in opkomst.

Wat doet supervoeding?

Supervoeding helpt niet alleen om tekorten aan te vullen die we niet uit ‘normale’ voeding halen, maar maken ons ook mooi. Het is goed voor huid, haar en nagels, maar daarnaast voeden ze ook de organen en helpen ze het immuunsysteem aan te sterken.

Staat supervoeding al op je boodschappenlijstje?

Je zou denken dat je supervoeding alleen maar in de natuurwinkel kunt kopen, maar dat is niet waar. Natuurlijk vind je daar wel alles, maar tegenwoordig is supervoeding zo populair dat je het ook gewoon in de supermarkt kunt kopen. Ook van de prijs hoef je absoluut niet te schrikken. Om een paar superfoods te noemen die je waarschijnlijk al regelmatig eet: tomaten, broccoli, peterselie, groene thee, amandelen, zalm, tonijn, lijnzaad…

Vanaf volgende week vind je iedere week een superfood op Margriet.nl.

Ook interessant